Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Περιοδεία της Νίκης Τσιριγώτη και της Βάσως Αντώνα στο «Βοστάνειο» νοσοκομείο Μυτιλήνης

Πολυμελές κλιμάκιο με υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και στο Δήμου Λέσβου, με επικεφαλής τη Νίκη Τσιριγώτη, υποψήφια δήμαρχο Λέσβου και τη Βάσω Αντώνα, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη, περιόδευσε την Τετάρτη 7 Μάη στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Εκεί δόθηκε η ευκαιρία να γίνει πλούσια συζήτηση με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό αλλά και με τους διοικητικούς υπαλλήλους για το καυτό θέμα της αξιολόγησης που θα έχουν να αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα. 

Απέναντι στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό, που υποβαθμίζει δραματικά και εμπορευματοποιεί την υγεία, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάλεσε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο της πόλης μας να προβληματιστούν για τις πραγματικές αιτίες αυτής της κατάστασης. Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην Υγεία είναι η πολιτική εξυπηρέτησης των αναγκών της κερδοφορίας του κεφαλαίου και είναι γραμμένη εδώ και χρόνια στις Λευκές Βίβλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η λύση βρίσκεται σε ένα κοινό μέτωπο πάλης των εργαζόμενων, όχι μόνο στην Υγεία, που να διεκδικεί να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και προσωπικό, αλλά και να παλεύει για μια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλον το λαό, με κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
 
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν τους εργαζόμενους να προβληματιστούν πολύ σοβαρά εν όψει των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τα ίδια κριτήρια. Η ψήφος στα κόμματα της συγκυβέρνησης ή στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και στους συνδυασμούς που στηρίζουν θα σημάνει πράσινο φως για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής διάλυσης της υγείας. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ή στα διάφορα «αντιμνημονιακά» κόμματα και συνδυασμούς που υπόσχονται να «σώσουν το λαό» αφήνοντας άθικτη την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων, δεν πρόκειται να δώσει λύση στα προβλήματα του λαού. Μια ματιά στα προγράμματα των τοπικών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά τάζουν «δίκτυα ιδιωτών ιατρών» και προνοιακές δομές με γνώμονα την ελεημοσύνη πείθει ότι δεν είναι αυτή η ψήφος που οδηγεί σε αλλαγή πολιτικής.

Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Λέσβου και στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η μόνη που μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίδρασης στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Αυτή την ψήφο πρέπει να επιλέξουν και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.


www.lasvaigaiou.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: