Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν στην Αθήνα

Την Ελλάδα πρόκειται να επισκεφθεί ο γιος του Ραούλ Κάστρο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, προσκεκλημένος της «Νew star editions», με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος - η αυτοκρατορία του τρόμου», παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Γενάρη, στις 7 το βράδυ, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς New star art cinema».

Την Τρίτη, 13 Γενάρη, στο πλαίσιο Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, έχει προγραμματιστεί διάλεξη του Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας ΙΙ», στις 7 το βράδυ, στην οποία θα παρευρεθούν και οι καθηγητές κ.κ. Προκόπης Παπαστράτης και Μιχάλης Λυμπιεράτος. Ο Κουβανός ομιλητής είναι μηχανικός και ερευνητής θεμάτων σχετικών με την Εθνική Ασφάλεια και την Αμυνα, με «Master» στις Διεθνείς Σχέσεις.

Ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν (το δεύτερο επίθετο είναι της μητέρας του, ηρωίδας της επανάστασης), θα παραστεί, επίσης, σε εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης για την 56η επέτειο της κουβανικής Επανάστασης που διοργανώνει ο  Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης
Η προαναφερθείσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ κουβανικού κινηματογράφου που θα λάβει χώρα από τις 8 έως και τις 14 Γενάρη στον κινηματογράφο «Στούντιο». Στο φεστιβάλ θα προβληθεί« μεταξύ άλλων» και το ντοκιμαντέρ «Κangamba» (2008) σε σκηνοθεσία Ροχέλιο Πάρις, με θέμα τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα, όπου ο Αλεχάντρο Κάστρο συμμετείχε ως εθελοντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: