Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ SECURITY

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ SECURITY ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΟΓΩ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΣ:
Στην Κέρκυρα δραστηριοποιούνται 4 ιδιωτικές εταιρείες security (η Ηπειρος, η Group4, η Mondial Pol και η Brinks) και απασχολούν περίπου 150 με 200 άτομα εποχικά.

Οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στις συγκεκριμένες εταιρείες είναι απάνθρωπες και τα ωράρια εξαντλητικά. Οι απολαβές των εργαζομένων είναι πολύ χαμηλές, αφού, ουσιαστικά, τίποτα δεν τηρείται: Ούτε η συλλογική σύμβαση, ούτε τα επιδόματα (π.χ. νυχτερινά 25%, αργίες 75%) δίνονται σωστά. Παίρνουν μόνο τα επιδόματα επικινδυνότητας και γάμου και αυτά μειωμένα αφού οι εργαζόμενοι πληρώνονται μικρότερο βασικό μισθό από το προβλεπόμενο.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Κώστας Αλυσανδράκης και Νίκος Μωραΐτης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι άμεσα μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε:
Οι εργαζόμενοι να πάρουν και να παίρνουν τα χρήματά τους κανονικά σύμφωνα και με τις συμβάσεις και τους νόμους του ελληνικού κράτους.
Να σταματήσουν τις αυθαίρετες απολύσεις εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.


Σχετική με τα ανωτέρω είναι και η καταγγελία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών & Γραφείων, παλιά αλλά... διαχρονική:

Συνάδελφοι,
Καταγγέλουμε τις ενέργειες της επιχείρησης της WACKENHUT (νυν Group4 Securicor - G4S -) που συνεχίζει τις απολύσεις και ταυτόχρονα διώκει τον συνάδελφο Πέτρο Κεφαλά, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιδ. Υπαλλήλων και μέλος της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, με στόχο την απόλυσή του και κυρίως να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.
Χτυπά τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που αντιπαλεύουν καθημερινά την άγρια επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, στα δικαιώματα των εργαζόμενων, επιχειρούν να αφήσουν έξω από το χώρο τις δυνάμεις εκείνες που χαλάν το κλίμα της συναίνεσης και της υποταγής στις εντολές της εργοδοσίας.
Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου υπηρετώντας πιστά τις υποδείξεις τις εργοδοσίας θέλει να διαμορφώσει καθεστώς μερικής απασχόλησης, ωρομίσθιου, τρομοκρατίας, απολύσεων.
Συνάδελφοι,
Ακόμα και σήμερα που οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές σας καθησυχάζουν και η συμβολή τους είναι τεράστια όταν ξεπαστρεύονται συνάδελφοι που το προηγούμενο διάστημα κράτησαν αγωνιστική στάση και αντιτάχθηκαν στις εντολές της εργοδοσίας για ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση, για ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζόμενων.

διαβάστε όλη την ανακοίνωση - καταγγελία εδώ
...

2 σχόλια:

Anonymous είπε...

EINAI POTE DINATON NA PLHRONOUME THN EKPEDEUSH MAS KAI NA MHN MAS DINOUN OUTE KAN APODIJH GIA TA 600 EURO POU MAS KRATOUN APO TO MISTHO MAS!ELEOS!PLHRONOUME GIA NA DOULEUOUME!

Aristeri Poria είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ... ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.. ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝ ΔΕΝ Σ΄ΑΡΕΣΕΙ...