Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΤΙ ΑΡΚΟΥΔΕΑΣ, ΤΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Παλαιότερα υπήρχε ένα σύνθημα δηλωτικό των προθέσεων της τότε "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης: "Αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τον Αρκουδέα".
Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, μάλλον πρέπει να αλλάξει το επίθετο σε Χρυσοχοϊδη.

Έτσι λοιπόν τα όργανα τάξης ανέλαβαν πρωτοβουλίες: "... Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους εργαζόμενους και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά."

Δελτίο τύπου του ΠΑ.Μ.Ε.

" Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει με έντονη αγανάκτηση τη βάρβαρη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ και την άγρια καταστολή ενάντια στους μεταλλεργάτες του Πειραιά.
Μ΄ αυτή την επίθεση η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει τη νέα αντεργατική της πρεμιέρα και βγάζει τη φιλολαϊκή μάσκα της, αποκαλύπτοντας μπροστά στο λαό τη νέα αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, που συμβαδίζει με τον αυταρχισμό και την καταστολή.
Η επίθεση των ΜΑΤ προς τους μεταλλεργάτες σηματοδοτεί μια γενικευμένη αντεργατική κυβερνητική επίθεση, που σχεδιάζει να βάλει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί την εργατική τάξη άμεσα και έμπρακτα να καταδικάσει και την επίθεση των ΜΑΤ και τους γενικότερους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους μεταλλεργάτες και σε ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, να αποτρέψουν τα αντιλαϊκά – αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα, να συγκρουστούν με τη γενικότερη πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανοίξουν δρόμους και για την κατάκτηση του δικαιώματος στην εργασία για όλους, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
Το ταξικό εργατικό κίνημα καλεί τα συνδικάτα, την εργατική τάξη της χώρας μας να προετοιμαστούν καλά για νέους, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης δε θα μείνει αναπάντητη.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει
"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το χτύπημα των εργατών της Ζώνης Περάματος στο Υπουργείο Εργασίας

" Το αληθινό πρόσωπο της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ φάνηκε ανάγλυφα σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, όπου ισχυρές δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με χημικά και με βόμβες κρότου - λάμψης κατά των συγκεντρωμένων εργαζόμενων και ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, ενώ παρεμποδίστηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος να εισέλθει στο υπουργείο.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα απαράδεκτα γεγονότα και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των εργατών στη Ζώνη, που διεκδικούν έκτακτο επίδομα στους ανέργους, πάγωμα των δανείων και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των ανέργων.
Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων έρχεται θύελλα και από τη νέα κυβέρνηση. Το εισόδημα, το δικαίωμα στην εργασία, ό,τι απέμεινε από την Κοινωνική Ασφάλιση, βρίσκονται στο στόχαστρο του κεφαλαίου και του υπηρετικού προσωπικού του.
Ούτε μία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη. Οργάνωση και πάλη για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Αντίσταση - λαϊκή συμμαχία - αντεπίθεση, είναι ο μόνος δρόμος των εργαζομένων.
"
...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλοοοοοοοοοοοοοο !

Που τον θυμηθήκατε τον ... Αρκουδέα !!!

Μπράβο μνημονικό ...

Aristera sti Mitilini είπε...

@ Faros:

Σ/φε έχουμε ακόμα να "θυμηθούμε" πολλά...

Όσο και αν προσπαθούν οι φυλλάδες τους να τα ξεχάσουμε...