Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ...

«Τέσσερα πρόωρα βρέφη έχασαν τη ζωή τους από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που εκδηλώθηκε στη μονάδα νεογνών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ενώ άλλα τρία είναι φορείς του συγκεκριμένου μικροβίου με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σε ξεχωριστό χώρο ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά (...)».

Άκουσα επιστήμονες να λένε ότι πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα, ότι είναι "στατιστικά παραδεκτοί τέτοιοι θάνατοι"...

Να με συμπαθάτε κυρ επιστήμονές μου, αλλά για μένα ακόμα και το μηδέν δεν είναι στατιστικά αποδεκτό. Δεν με νοιάζουν οι στατιστικές σας, δεν μετράω με το πλήθος αλλά με το άτομο και καμιά ζωή δεν είναι "στατιστικά αποδεκτό" να χάνεται, στο έτος 2009.

Αλλά θα μου πείτε "έλα μωρέ δημόσιο νοσοκομείο είναι τι περίμενες, πήγαινε σε ιδιωτικό να είσαι σίγουρος"...

Aristeri Poria

3 σχόλια:

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

εδω θα ρθω να διαφωνισω συντοφε. Ναι καποιοι θα πεθαινουν. οσο λυπηρο, απαραδεκτο κι αν ειναι αυτο θα πεθαινουν. και ολες τις ασθενειες που υπαρχουν τωρα να θεραπευσεις(???) θα βρεθει καινουργια θανατηφορος. αυτο ειναι ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. το προβλημα ειναι οταν η επιλογη δεν ειναι φυσικη αλλα ταξικη. και το αλεξανδρα εχει πολυ καλους γιατρους, εξυπηρετικο προσωπικο αλλα χαλια υποδομες. καλυτερες απο αλλα βεβαια οπως το νικαιας για παραδειγμα. με αυτα που εχουν παλευουν. και ναι δυστυχως ειναι στατιστικα αποδεκτο,αλλα συναισθηματικα μή αποδεκτο.

Aristeri Poria είπε...

@Βιργινία Ρίχτερ:
Να το τονίσω ότι και εγώ θα διαφωνούσα με μένα !!!
Βλέπεις έτσι όπως έθεσα το θέμα.. καληνύχτα...

Ευκαιρία λοιπόν να εξηγηθώ:
Ναι, είναι μέσα στη ζωή και ο θάνατος (;) αλλά μόνο αν και εφόσον έχουν εξαντληθεί όλα τα ιατρικά μέσα και μέτρα.
Και απ΄ότι καταλαβαίνουμε μάλλον δεν εξαντλήθηκαν... αλλά αντιθέτως δεν πάρθηκαν ούτε τα αναγκαία (δεν μιλάω για γιατρούς).
Θυμίζω ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 4 χρόνια που συμβαίνει το ίδιο στο ίδιο νοσοκομείο.

Με αυτά και αυτά, οδηγείται ο τομέας της δημόσιας περίθαλψης και υγείας (ότι έχει απομείνει, αν έχει απομείνει) σε απαξίωση. Φυσικά όχι ακούσια...

admin είπε...

επανήλθαμε με ενημέρωση στο http://intersolidarity.blogspot.com/

συντροφικά