Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΣΑ ΣΕ "ΤΡΕΙΣ" ΜΗΝΕΣ...

"Μέσα σε τρεις μήνες θέλετε να τα κάνουμε όλα;" λένε και επαναλαμβάνουν τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όταν στριμώχνονται από αγρότες και εργάτες.
Εν τω μεταξύ μέσα σε αυτούς τους τρεις (για την ακρίβεια τέσσερις) μήνες έχουν δρομολογήσει, στο όνομα του ξεπεράσματος της κρίσης, όποιο αντιλαϊκό μέτρο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς: μείωση μισθών, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων, μείωση εργοδοτικών εισφορών, μέτρα ξεκληρίσματος της αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων, αύξηση ειδικών φόρων σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα κι ένα σωρό άλλα.

Όλα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κι ενώ για τους εργαζόμενους "δεν υπάρχει σάλιο" έδωσαν 4 δισεκατομμύρια ευρώ στις μεγαλοεπιχειρήσεις επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών !
Υπόσχονται να ανεβάσουν τις κρατικές επιδοτήσεις στους ακτοπλόους - εφοπλιστές που λυμαίνονται τις άγονες γραμμές για το 2010 από 60 εκατομμύρια ευρώ μέχρι και 100 εκατομμύρια ευρώ, έναντι ποσών 45 με 50 εκατομμυρίων ευρώ που τους χορηγήθηκαν το 2009.
Από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ οι εφοπλιστές θα πάρουν ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να κατασκευάσουν νεότευκτα ή να αγοράσουν εμπορικά πλοία. Ήδη οι παραγγελίες πέφτουν βροχή στα ναυπηγεία της Ασίας. Δεν φτάνουν τα υπέρογκα ειστήρια και ναύλα, καλούνται τώρα οι επιβάτες να φορτωθούν τα σπασμένα αφού από το συνολικό κόστος των επιδοτήσεων αναγκάζονται να πληρώνουν απευθείας στους εφοπλιστές 15 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, μέσω του ειδικού τέλους 3% που επιβάλλεται στο κάθε εισιτήριο.

Για τους εργάτες και τους αγρότες όμως δεν υπάρχει σάλιο !
Να΄ταν όμως μόνο αυτά...
από το "Νέο Εμπρός", 3/2/2010
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: