Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ "ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ" ΚΑΙ ΣΤΑ "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ"

Ξαφνικά έβαλαν λουκέτο τα "Αιολικά Νέα" και τα "Κυριακάτικα Αιολικά". Στην ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας αναφέρεται πως με "πόνο ψυχής" λαμβάνουν αυτή την απόφαση και πως οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί αλλά η ... ακαταλληλότητα του προσωπικού των εφημερίδων (!).

Εμείς σας παραθέτουμε την ανακοίνωση των εργαζομένων στις εφημερίδες, και τα συμπεράσματα δικά σας...

" Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ, με έκπληξή μας σήμερα το πρωί διαπιστώσαμε προσερχόμενοι στον χώρο εργασίας μας ότι η πόρτα όχι μόνο ήταν κλειδωμένη αλλά είχαν αντικατασταθεί και οι κλειδαριές!! Λίγες ώρες αργότερα και χωρίς να έχουμε καμία ενημέρωση από τους εργοδότες μας, πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους άλλων εφημερίδων, την αποστολή δελτίου Τύπου από τους εκδότες Γιώργο και Τζούντυ Κονδυλούδη. Από την ανακοίνωσή τους αυτή ενημερωθήκαμε για την αναστολή έκδοσης των εντύπων με το αιτιολογικό ότι «με το υπάρχον προσωπικό δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η έκδοσή τους με την εγκυρότητα και την γνωστή σε όλους ποιότητα που τις χαρακτηρίζει εδώ και 20 χρόνια».
Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.


Η εγκυρότητα, η ποιότητα και η οικονομική ευρωστία των δύο αυτών εφημερίδων οφείλονται στη δουλειά μας. Το υπάρχον προσωπικό είναι αυτό που δημιούργησε και διατήρησε το «ισχυρό όνομα» των δύο εκδόσεων, το οποίο τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκδότες.
Όλοι εμείς εργαστήκαμε φιλότιμα και σκληρά χωρίς ποτέ να διεκδικήσουμε ούτε καν τα νόμιμα δικαιώματά μας, προσφέροντας εργασία υπό αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες. Όταν κάποιοι από εμάς αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, δεχτήκαμε ωμούς εκβιασμούς και μας ασκήθηκε ψυχολογική βία, του τύπου «ή υποχωρείτε ή κλείνω».
Σήμερα 20 εργαζόμενοι δεν έχουμε δουλειά.

Είναι τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς του εκδοτικού ζεύγους να επικαλείται ανυπόστατους λόγους για το κλείσιμο των εφημερίδων, όταν προφανώς οι σκοποί είναι άλλοι. Λυπούμαστε για τον «πόνο ψυχής» τους !

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ «ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΝΕΩΝ» ΚΑΙ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ»


.................................

Με δήλωσή του, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ), εκπρόσωπος του Σωματείου στο Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και απολυμένος από τα «Αιολικά Νέα», Θράσος Αβραάμ, σημειώνει μεταξύ άλλων:
"Το ΣΕΜΜΕΛ, πέρα από τις νομικές ενέργειες, θα προχωρήσει και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να πληροφορηθεί η τοπική μας κοινωνία για τους πραγματικούς λόγους αναστολής της λειτουργίας. Καλούμε σε συμπαράσταση σωματεία, πολιτικά κόμματα, φορείς και εργαζομένους."


Δεν υπάρχουν σχόλια: