Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ...

"Δεν είναι μόνο η αφόρητη φλυαρία που υπομένουμε καιρό τώρα. Δεν είναι τα ψέματά τους. Δεν είναι ο κομπογιαννιτισμός τους, όταν προσπαθούν να τεκμηριώσουν "επιστημονικά" τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, η προπαγάνδα τους, που φανερώνει πως νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με νήπια, η αντιφατικότητα των λόγων τους, η αβάσταχτη ελαφρότητα του δίνε στο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά κυρίως αυτό που προσπαθούν να κρύψουν πίσω από όλο αυτό τον κουρνιαχτό βλακείας και απειλών που έχουν σηκώσει. Το ιστορικό αδιέξοδο και το επερχόμενο τέλος του καπιταλιστικού συστήματος και της παρασιτικής τάξης τους. Αυτός είναι ο λόγος που τους υποχρεώνει να λένε και να κάνουν τόσες ανοησίες, που είναι σίγουρο ότι, δεν θα τις δεις, δεν θα τις ακούσεις ούτε σε ίδρυμα περίθαλψης διανοητικά καθυστερημένων ανθρώπων ".

Αυτές οι διαπιστώσεις από παλαιότερη ανάρτηση μου, εμφανίστηκαν σ'όλη την έκτασή τους, στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή (10 Δεκέμβρη 2010) με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση της γ. γ. της ΚΕ του ΚΚΕ στον Πρωθυπουργό «για της αντεργατικές ανατροπές».
Είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός: «Αυτά που κάνουμε είναι για να διασφαλίσουμε σιγουριά και ασφάλεια, ειδικά στον εργαζόμενο, που σήμερα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή, αυτή της ανεργίας».

Αναρωτιέσαι. Ποιός είναι αυτός που λέει αυτά τα λόγια; Ο πρωθυπουργός της χώρας!! Ο οποίος, αντί με την πολιτική του, αυτό θα ήτανε το λογικό, να διασφαλίζει τουλάχιστον μια αξιοπρεπή διαβίωση του λαού σ’ αυτή τη δύσκολή συγκυρία, γέννημα και αυτή του ληστρικού οικονομικού συστήματος που υποστηρίζει, απειλεί τους εργαζόμενους με την ανεργία. Δηλαδή τι κάνει; Τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, τον λαό, με την πραγματικότητα που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα σε παγκόσμια κλίμακα, και με την πραγματικότητα που ο ίδιος και η κυβέρνησή του διαμορφώνουν με την πολιτική τους στη χώρα. Και ζητά από τους εργαζόμενους να ξεχάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα οικιοθελώς, και όσοι θα βρίσκουν δουλειά στη καπιταλιστική γαλέρα, να είναι ευγνώμονες στον ίδιο και στη κυβέρνησή του, για το μεροκάματο της πείνας.

Προσέξτε ψέματα και υποκρισία!!
«Με το νέο πλαίσιο, ούτε καταργούνται, ούτε αναιρούνται, ούτε υποβαθμίζονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις», λέει στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συμπληρώνει ότι με τον καινούργιο νομοθέτημα «ενισχύεται η δυνατότητα διαπραγμάτευσης και σε επιχειρησιακό επίπεδο και, μόνο όταν υπογράφεται ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, δεν εφαρμόζονται οι αντίστοιχες κλαδικές συμβάσεις». Λέει αυτά τα λόγια γνωρίζοντας ότι ήδη οι εργοδότες τον έχουν ξεμπροστιάσει μη υπογράφοντας καμιά κλαδική σύμβαση, περιμένοντας το νέο νόμο που ευνοεί τις επιχειρησιακές συμβάσεις και που τους βγάζει, στην ουσία, από την υποχρέωση να συμμετέχουν στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Τι άλλο από προκλητική υποβάθμιση της νοημοσύνης του λαού μπορεί να σημαίνει η φράση του πρωθυπουργού ότι «δίνεται η δυνατότητα να υπάρξει μία από κοινού διευθέτηση εργοδότη και Σωματείου εργαζομένων, απέναντι στο δίλημμα "απολύσεις ή συγκράτηση μισθών"» και ότι «δίνεται μία ευκαιρία μετεξέλιξης της εταιρείας και συνεργασίας εργαζομένων και εργοδοτών, για την ανασυγκρότηση των εταιρειών, για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές».
Δηλαδή εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι ένα πράγμα. Εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι το ίδιο υπεύθυνοι για το μέλλον των επιχειρήσεων και άρα το ίδιο υπεύθυνοι με την πλουτοκρατία για την κρίση. Κατά συνέπεια το ίδιο υπεύθυνοι και για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Όταν είμαστε παιδιά και βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιου είδους παραλογισμό, λέγαμε στον φορέα του «τρελός παπάς σε βάφτισε».

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέλος σ΄ αυτές τις επικίνδυνες για την επιβίωσή του επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου, έχοντας κατά νου, ότι μαζί με όλες τις αθλιότητες που του επιβάλει το σημερινό σύστημα, συγχρόνως έχει (υπέρ)αναπτύξει τους υλικούς όρους και τις κοινωνικές μορφές που είναι απαραίτητες για τον οικονομικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.


.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: