Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ»

www.ofdx.gr
Συνάδελφε αυτοκινητιστή ιδιοκτήτη ΦΔΧ
Στο χρόνο που πέρασε η κατάσταση της δουλειάς μας χειροτέρευσε οι περισσότεροι από τους συναδέλφους δύσκολα τα βγάζουμε πέρα και πολλοί οδηγούμαστε στην ανεργία και την εξαθλίωση. Η θέση μας συνεχώς θα χειροτερεύει.

Ο Νόμος για τη λεγόμενη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, δημιούργησε το περιβάλλον για την παραπέρα κυριαρχία των μεγάλων μεταφορικών εταιρειών σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων ιδιοκτήτων ΦΔΧ.
Η αξία της άδειας έχει πέσει πιο κάτω και από τα εξευτελιστικά ποσά που προβλέπει ο νέος νόμος για τη μεταβατική περίοδο.
Την ίδια άσχημη κατάσταση αντιμετωπίζουν και οι άλλοι κλάδοι των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων μας.
Στις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας τα μαγαζιά και οι βιοτεχνίες ρημάζουν ο τζίρος συνέχεια πέφτει.
Δεν μπαίνει πελάτης στα μαγαζιά γιατί με τις χιλιάδες απολύσεις φούντωσε η ανεργία και η φτώχια.

Γιατί το χρήμα που άδειασαν από τις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων οι πολιτικές της κυβέρνησης της «τρόικα» και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μείωση των μισθών, των συντάξεων και το πετσόκομμα των δώρων, το πρόσφεραν απλόχερα στις τράπεζες τους βιομήχανους και τα πολυκαταστήματα με νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια.


Την ίδια στιγμή σέρνουν χιλιάδες συναδέλφους στα δικαστήρια και απειλούν με κατασχέσεις αν δεν μπορούν να πληρώσουν την τράπεζα, τον ΟΑΕΕ, την εφορία και τους κόβουν το ρεύμα αν δεν έχουν να πληρώσουν την ΔΕΗ। Μας εκβιάζουν με την απειλή της εφορίας ενώ μας ληστεύουν με ληστρικά πανωτόκια για να μην ζημιωθούν τα «αγαπημένα παιδιά» της Ε.Ε, οι τράπεζες.


ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ
Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος.
Η αγορά πρέπει να απαλλαγεί από το ενοχλητικό «αγκάθι» των μικροεπιχειρήσεων.

Γι' αυτό σε συκοφαντούν ότι είσαι φοροφυγάς και προνομιούχος. Γι ‘αυτό επιμένουν στο άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων για να εξαπλωθούν κι άλλο τα μονοπώλια, τα «ΤΖΑΜΠΟ» τα «MALL» και «ΙΚΕΑ».
Τα ίδια κάνουν και με τους εργαζόμενους. Προνομιούχος ο ένας, συντεχνία ο άλλος.
Τους συκοφαντούν για να μειώνουν τους μισθούς αδιαμαρτύρητα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΟΙ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ.

Συνάδελφε αυτοκινητιστή
Ότι μπορούσες να κανείς μόνος σου για να εξασφαλίσεις ένα εισόδημα ικανό να θρέψει την οικογένεια σου, το έκανες. Δεν υπάρχει προοπτική αν μείνεις κλεισμένος στο φορτηγό σου.
Μην εμπιστεύεσαι τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπονόμευσαν το δίκαιο αγώνα σου πριν από μερικούς μήνες.

Όλοι στο δρόμο του ΑΓΩΝΑ. Στο δίκαιο αγώνα που επιτάσσει η αξιοπρέπεια μας για μια ανθρώπινη ζωή για μας και τις οικογένειές μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Μαζί
με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, την νεολαία. Με όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας απάνθρωπης πολιτικής. Κανένας νόμος, καμιά υπουργική απόφαση και καμιά εξουσία δεν μπορεί να σταθεί, να επιβληθεί και να κυριαρχήσει, αν βρεθεί αντιμέτωπη με την καθολική αντίδραση των θυμάτων της.

Με την ΠΑΣ.Ε.Β.Ε. το Π.Α.ΜΕ την Π.Α.ΣΥ το Μ.Α.Σ και την Ο.Γ.Ε

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ


www.ofdx.gr


...



Δεν υπάρχουν σχόλια: