Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ικαρία 15/2/2011

Κάλεσμα προς τα Δ.Σ όλων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ικαρίας

Στο δρόμο έμειναν από χθες οι μαθητές της Ικαρίας μετά από την - δικαιολογημένη από κάθε άποψη – διακοπή εκτέλεσης του μεταφορικού έργου από τους συμβεβλημένους μεταφορείς (Λεωφορειούχους – Αυτοκινητιστές). Οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο, ενώ οι νέες συμβάσεις για την σχολική περίοδο 2010-2011 δεν έχουν ακόμα υπογραφεί μέχρι και σήμερα. Επίσης μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση ούτε από το Υπ. Παιδείας, ούτε από το Υπ. Εσωτερικών, ούτε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (η οποία για την τρέχουσα σχολική περίοδο έχει αναλάβει το θέμα των μεταφορών σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπ.ΕΣ 31-2/11/2010 και το Άρθρο 269 του Ν.3852/2010) τόσο για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλόμενων όσο και για την τύχη των νέων συμβάσεων.

Έχοντας υπόψη αυτές τις εξελίξεις που αφορούν την μεταφορά των μαθητών σε όλη την Ικαρία, απαιτούμε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών όλων των βαθμιδών στα σχολεία τους.

Άμεσα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πρέπει να δώσει μια σαφή απάντηση στους μεταφορείς, σχετικά με τα ακόλουθα:
1) Πότε θα υπογραφούν οι νέες συμβάσεις
2) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομενων ποσών
3) Ποτέ προβλέπεται να εξοφληθούν οι μεταφορείς για την τρέχουσα περίοδο
4) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για όλα τα παραπάνω

Σε ότι μας αφορά έχουμε καθαρό πως οι σοβαρότερες ευθύνες για την κατάσταση αυτή ανήκουν στις κυβερνήσεις που διαχρονικά μέσω των συναρμόδιων Υπουργείων, δεν εξασφαλίζουν τα απαραίτητα κονδύλια και μεταφέρουν βασικές υποχρεώσεις του κράτους για την παιδεία στους είδη φορολογούμενους εργαζόμενους γονείς, των οποίων το εισόδημα συρρικνώνεται από τα αλλεπάλληλα μέτρα.

Συνεπώς θεωρούμε επιβεβλημένο από κοινού όλοι οι γονείς μέσω των συλλόγων γονέων της Ικαρίας να διεκδικήσουμε από όλους τους συναρμοδίους φορείς (Υπουργείο παιδείας – Υπουργείο Εσωτερικών –Περιφέρεια Βορίου Αιγαίου) να εξασφαλίσουν την άμεση και διαρκή χρηματοδότηση για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Ικαρίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε να διοργανωθεί κοινή σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων όλων των συλλόγων γονέων, την Παρασκευή 18/2/2011 (19.00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Ευδήλου. Για να συντονίσουμε της ενέργειες μας και να καθορίσουμε από κοινού την στάση μας.


Για επικοινωνία / Τηλ. 6975861713 - Fax. 2275022993
....

Δεν υπάρχουν σχόλια: