Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Η κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία σε βάρος των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων εξαιτίας της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής και σε αυτό συνέβαλε και η πολιτική του μνημονίου και των αντιλαϊκών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση. Η τιμή στο κρέας και στο γάλα γνώρισαν μέσα το 2010 νέα μείωση. Από την άλλη, οι ζωοτροφές και το κόστος παραγωγής ανέβηκαν κατακόρυφα.
Μπρος σ' αυτή την κατάσταση οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Η ακολουθούμενη πολιτική τους οδηγεί στη φτώχεια, στη χρεοκοπία, στο σταμάτημα της παραγωγής, στην ανεργία. Αν δε δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις για την εφαρμογή της λαϊκής οικονομίας, το ξεκλήρισμα και των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων είναι αναπόφευκτο. Γι' αυτό ο αγώνας τους για την προώθηση των άμεσων αιτημάτων τους θα έχει καλύτερα αποτελέσματα αν οργανωθούν μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ και αν συντονιστούν σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους, τους αυτοπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, σε μια κατεύθυνση ανατροπής της ακολουθούμενης αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καρτέλ και των μονοπωλίων και με στόχο την εφαρμογή μιας πραγματικά φιλολαϊκής - φιλοαγροτικής πολιτικής. Στην κατεύθυνση αυτή αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.
Ο αγώνας όμως έχει και θέλει συνέχεια. Υπάρχει αγωνιστικό ραντεβού στις 5 του Φλεβάρη στην Έκθεση «Ζωοτέχνικα» στη Θεσσαλονίκη, όπου οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι καλούνται να δώσουν μαζικό αγωνιστικό «παρών». Επίσης, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι στο πλαίσιο του συντονισμού της δράσης με την εργατιά, τους αυτοαπασχολούμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα καλούνται να έχουν δυναμική παρουσία στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στις 10 του Φλεβάρη. Και ο αγώνας απαιτείται να έχει, συντονισμένη, μαζική και στοχευμένη συνέχεια.

Ριζοσπάστης, 3/2/2011

.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: