Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "MONTHLY REVIEW" & ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ"

....
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το περιοδικό
Monthly Review και η εφημερίδα Αριστερά οργανώνουν συζήτηση το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008, ώρα 05.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμπορικής Τραπέζης (Ευπόλιδος 12, Πλατεία Κοτζιά), με θέμα:

"Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση
και οι στρατηγικές της Ελλάδας και της ΕΕ"

Η συζήτηση περιλαμβάνει 2 διαδοχικά τραπέζια συζήτησης:

1ο πάνελ: 05.00 – 6.30 μ.μ.
Θέμα: "Η κρίση και οι πολιτικές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων"

Ομιλητές:
Κώστας Μελάς, καθηγητής πανεπιστημίου
Γιώργος Σταμάτης, καθηγητής πανεπιστημίου
Μωϋσής Λίτσης, δημοσιογράφος
Νίκος Παπακωνσταντίνου, μέλος ιδεολογικής επιτροπής της Κ.Ε. του ΚΚΕ
Βασίλης Χατζηλάμπρου, νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας

Συντονιστής:
Λευτέρης Ριζάς, εκδότης περιοδικού Monthly Review


2ο πάνελ: 06.45 – 08.15 μ.μ.
Θέμα: "Η κρίση και η στρατηγική της Αριστεράς"

Ομιλητές:
Μάκης Παπαδόπουλος, υπεύθυνος οικονομικού τμήματος της ΚΕ του
ΚΚΕ
Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης περιοδικού Monthly Review
Χρήστος Κατσούλας, ΚΟΕ

Συντονιστής: Ρούντι Ρινάλντι, γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ

Ξ.Δ.
..............................................

Για την ανωτέρω εκδήλωση σας παραθέτουμε απόσπασμα από το σχόλιο του fygei.blogspot το οποίο μας βρίσκει υπό όρους σύμφωνους:

"Η στάση του ΚΚΕ καθώς και η στάση των άλλων εκπροσώπων της αριστεράς μόνο ελπίδες μπορούν να γεννήσουν. Ελπίδες για μια ελληνική αριστερά έτοιμη όσο ποτέ άλλοτε να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα καθημερινά και όχι μόνο προβλήματα του κόσμου. Μια αριστερά «ανοικτόμυαλη» έτοιμη να λάβει την θέση που της αξίζει στην ελληνική αλλά και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Μια αριστερά που το μέλλον της είναι πιο λαμπρό από ποτέ"

Δείτε όλο το σχόλιο
..

3 σχόλια:

Anonymous είπε...

Επιτέλους σύντροφοι. Κάποια μυαλά φαίνεται να "ανοίγουν".
Εμπρός για την μεγάλη Αριστερά!!!
Την μοναδική λύση για τον λαό μας.

cypriotcommunist είπε...

Η αρχή έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Ιρλανδία. Το ΟΧΙ των Ιρλανδών ήταν το πρώτο χαστούκι στην ΕΕ. Την ίδια περίοδο με αφορμή το γεγονός, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σε μια εκδήλωση του περιοδικού Monthly Review τόνιζε «H στάση του κάθε πολιτικού κόμματος κρίνεται από το εάν αποδέχεται ή απορρίπτει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεσαίος δρόμος δεν υπάρχει».

Σύντροφοι, στο σχόλιο στο οποίο μας παραπέμπετε υπάρχει και αυτό το σχόλιο του Θανάση Παφίλη. Είναι καθαρά αιχμή προς τον Συνασπισμό, που είναι κόμμα του ευρωμονόδρομου. Το ότι κάθησε στο ίδιο πάνελ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμφωνεί. Συνήθως σε τέτια πάνελ κάθονται πρόσωπα που εκπροσωπούν διαφορετικές και πολλές φορές αντίθετες απόψεις.
Θα θέλατε δηλαδή να είσαστε στο ίδιο χαράκωμα με αυτούς που δήλωσαν για παράδειγμα ότι ο Κάστρο είναι δικτάτορας; (2003) κλπ κλπ ή ακριβώς να τους αντιμετωπίσετε και να αποδείξετε στον κόσμο ότι δημιουργούν αυταπάτες και ουσιαστικά λειτουργούν ως δεκανίκι του καπιταλισμού και ανάχωμα της αντίδρασης του λαού ενάστια στον καπιταλισμό;

Anonymous είπε...

Συντροφε, συγχαρητήρια για τη δημοσίευση. Διαβάζοντας εδω και καιρό τα διάφορα συντροφικά blogs, νόμιζα οτι είμαι ο μοναδικός στο χώρο μας που θεωρεί οτι ο απομονωτισμός και η άρνηση συνεργασίας μόνο κακό θα μας κάνει.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια οτι, ειδικότερα με κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μας χωρίζει άβυσσος. Όμως νομίζω οτι τίποτα δεν μας εμποδίζει να έχουμε κοινές δραστηριότητες σε επι μέρους τομείς. Ειτε το θέλουμε είτε όχι, και παρά την προδοτική στάση αρκετών, πρόκειται για συγγενή πολιτικό χώρο. Το να επιμένουμε για το αντίθετο δεν πείθει κανένα σκεπτόμενο άνθρωπο.

Συντροφικά.