Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ...... ΑΦΕΝΤΙΚΟ!



«Κορίτσια καλημέρα,



Με αφορμή το αίτημα συναδέλφου σας σχετικά με τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ την επόμενη Τρίτη θέλω να σας πω τα εξής: η απεργία της επόμενης εβδομάδας καλεί τους εργαζόμενους, για διάφορους λόγους, τους οποίους ο κάθε ένας μας μπορεί να αναζητήσει, σε κινητοποίηση.

H συμμετοχή σε απεργία είναι προσωπική επιλογή του κάθε πολίτη και εργαζόμενου όπως επιλογή του είναι, να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα (υπάρχουν διαφορετικές ευθύνες στον ιδιωτικό από ό,τι στο δημόσιο τομέα, όλοι το ξέρουμε αυτό) και ειδικά σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο όπως ο δικός μας.

Γνωρίζουμε ότι όταν ένα άτομο (δασκάλα, οδηγός, καθαρίστρια, κ.τ.λ.) απουσιάσει για οποιαδήποτε αιτία δημιουργείται αναστάτωση. Αρα καλό θα ήταν να αναλογιστούμε αν μια δική μας απόφαση επιβαρύνει τους συναδέλφους μας.

Ακόμα γνωρίζετε ότι ο παιδικός σταθμός που εργάζεστε είναι ιδιωτικός και καθημερινά προσπαθεί να συνεχίσει τη λειτουργία του, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο - γιατί είστε εργαζόμενοι - όπως και το να κρατήσει τους ίδιους εργαζόμενους για χρόνια, πληρώνοντας δίκαια και σωστά, καθώς επίσης να μην κάνει περικοπές στη λειτουργία του τόσο στα παιδιά όσο και στους εργαζόμενους.




Ευχαριστώ, Κατερίνα
».



Οι εργοδότες, κατά βάση, συνηθίζουν, πριν από απεργίες να καταφεύγουν στην προληπτική τρομοκρατία, ώστε να μην απεργήσει κανείς.

Άλλοτε το λένε ευθέως, άλλοτε πλαγίως και άλλοτε ακόμη και ...εγγράφως όπως έπραξε η «κυρία Κατερίνα», η οποία είναι η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού «Γεώρμα» στο Ρίο Αχαΐας, όταν μια εκ των παιδαγωγών ενημέρωσε πως θα απεργήσει στις 21 Οκτώβρη.

Η γλυκανάλατη αυτή εκδοχή του εκβιασμού, πασπαλισμένη με το στοιχείο της δηλητηρίασης των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων σε ενδεχόμενη απουσία κάποιου, αποτελεί ένα (ακόμη) τυπικό δείγμα για το πώς η εργοδοσία αντιλαμβάνεται τους αγώνες των εργαζομένων...




"Ρ" - 17/10/2008

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: