Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ...

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες όχι μόνο ακινητοποιούν τα πλοία τους, αλλά με την ανοχή κυβέρνησης και ΠΝΟ φεσώνουν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το ΝΑΤ

Εφοπλιστές, κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοί τους στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) «βουλιάζουν» τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και το ΝΑΤ!

Συνένοχοι στον εφιάλτη που διαγράφεται σε βάρος νησιωτών και ναυτεργατών είναι το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που υποστηρίζουν ό,τι ακριβώς αξιώνουν και επιχειρούν να επιβάλουν ντε φάκτο οι εφοπλιστές αυτή την περίοδο, δηλαδή την πλήρη εφαρμογή του εκτρωματικού κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Που σημαίνει στην πράξη ότι απαλλάσσονται οι εφοπλιστές και από τη στοιχειώδη υποχρέωσή τους για την υποχρεωτική 10μηνη λειτουργία των ακτοπλοϊκών πλοίων!

Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία ΣΑΟΣ του εφοπλιστή Μανούση, την ίδια ώρα που ακινητοποιεί αυθαίρετα πλοία της και εγκαταλείπει χωρίς τροφή και νερό τους ναυτεργάτες μέσα στο ακινητοποιημένο «ΕΞΠΡΕΣ ΛΗΜΝΟΣ» στο λιμάνι του Λαυρίου, «φεσώνει» το ΝΑΤ με τεράστια ποσά.

Μόνο για τα πλοία «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» και «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» οφείλει στο Ταμείο 269.500 ευρώ. Η οφειλή της στο ΚΑΕΟ (Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων) είναι 52.131,10 ευρώ, ενώ οφείλει και 49.750 ευρώ, που είναι η δόση του Αυγούστου, από ρύθμιση οφειλών της προς το ΝΑΤ!

Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΝΑΤ, αντί να έχει ήδη διακόψει την ελευθεροπλοΐα των 2 πλοίων της εταιρείας, όπως ορίζει η νομοθεσία, χτες τους έδωσε και νέα παράταση μέχρι την Πέμπτη.

Τα πλοία «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» και «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ», παλιά και υποσυντήρητα, είναι αυτά που καλύπτουν το νησί της Λήμνου.

Κάτω από το βάρος των εξελίξεων χτες εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Λέσβου και εκπρόσωποι φορέων της Λήμνου συναντήθηκαν με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα. Παρά την προσπάθεια από τον υπουργό, το νομάρχη και τον έπαρχο Λέσβου, στη διάρκεια δηλώσεών τους, μετά τη συνάντηση, να πείσουν για το θετικό κλίμα της συνάντησης και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για «εξεύρεση θετικής λύσης», προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους νησιώτες, η Λήμνος κινδυνεύει άμεσα με πλήρη απομόνωση.

Επίκαιρη Ερώτηση από το ΚΚΕ

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν ναυτεργάτες και νησιώτες από τη φιλοεφοπλιστική πολιτική της κυβέρνησης, συνέχεια εκείνης του ΠΑΣΟΚ, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ και με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Μαρίνος προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει για την άμεση αποκατάσταση όλων των ακτοπλοϊκών γραμμών και την πλήρη κάλυψη όλων των νησιών και για την πλήρη τήρηση όλων των εργασιακών, μισθολογικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών και για την άμεση καταβολή των οφειλών.

"Ρ" - 14/10/2008

ΚΑΙ Η NEL...

Δεν φτάνουν όλα αυτά έχουμε και την ΝΕΛ να εκβιάζει με αποχώρηση των πλοίων της από τη γραμμή Πειραιάς - Μυτιλήνη. Να πέσουμε λοιπόν όλοι στα γόνατα να τους παρακαλέσουμε να μην αποσύρει τα "καμάρια" της από το νησί μας.... Ας τους δώσει η κυβέρνηση γη και ύδωρ και χρήμα.....

Δείτε το σχετικό άρθρο στο emprosnet.gr
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: