Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ & ΕΦΙΑΛΤΕΣ


Χτες οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης φώναξαν για τα αυτονόητα.

Άλλοι πάνω από τέσσερις μήνες κι άλλοι από αυτούς μέχρι και εφτά (!) ολόκληρους μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Αλλά συνεχίζουν να αγωνίζονται. Να στέκονται στο πόστο τους. Να φυλάνε τις «Θερμοπύλες» της ανθρωπιάς, της φροντίδας, της συμπαράστασης, της ενημέρωσης προς όσους την έχουν ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους και διεκδίκησαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ που οι διαδοχικές κυβερνήσεις χρωστούν στα Κέντρα και αρνούνται να αποδώσουν, αφήνοντάς τα στο έλεος της απαξίωσης και της ανυπαρξίας. Ηδη από τα 72 Κέντρα Πρόληψης στα 12 έχουν κοπεί το ρεύμα και το τηλέφωνο! Τα υπόλοιπα υπολειτουργούν, λόγω του οικονομικού τους στραγγαλισμού.

Είναι ντροπή για το κράτος τους, είναι ντροπή για τις κυβερνήσεις τους που αυτοί οι άνθρωποι - άνθρωποι ανιδιοτελείς, αλτρουιστές, που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να σώσουν νέους ανθρώπους από τον πνευματικό και βιολογικό θάνατο της μαστούρας - βγήκαν στους δρόμους.
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης ζήτησαν το στοιχειώδες, όχι για τους εαυτούς τους, αλλά για τους συνανθρώπους τους, για την κοινωνία ολόκληρη. Ζήτησαν από την πολιτεία, από το κράτος, από τους κυβερνώντες, να σταματήσουν τα παχιά τα λόγια, όταν πρόκειται για τις διακηρύξεις, τους ζήτησαν να πάψουν - όταν πρόκειται για συγκεκριμένες πράξεις - να γυρίζουν με τόσο επιδεικτικό τρόπο την πλάτη τους στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Η απάντηση που πήραν ήταν αντάξια ενός πολιτικού συστήματος που «ταΐζεται» από τη «Ζήμενς»...
Τα χρήματα που οφείλονται στα Κέντρα Πρόληψης δεν είναι ούτε το 1/6 από τις «μίζες» που διοχετεύτηκαν στο δικομματισμό μέσω της «Ζήμενς»!

Ούτε το 1/4 από μια και μόνο «μπίζνα» του Βατοπεδίου!

Αλλά αντί για άμεση απάντηση και άμεση ανταπόκριση, αντί για την εδώ και τώρα άμεση εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται για να μην οδηγηθούν τα Κέντρα Πρόληψης στο οριστικό λουκέτο, εκείνο που επιφυλάχτηκε στους εργαζόμενους ήταν η τακτική «από τον Αννα στον Καϊάφα»! Το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε «αναρμόδιο» και τους έστειλε στο υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Υγείας δήλωσε «αναρμόδιο» και τους έστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών, το Εσωτερικών δήλωσε «αναρμόδιο» και τους έστειλε στον ΟΚΑΝΑ, ο ΟΚΑΝΑ δήλωσε «αναρμόδιος» και τους ξανάστειλε στο Μαξίμου!

Αυτός ο χτεσινός «μαραθώνιος» του εμπαιγμού των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης δεν αφορά τους ίδιους. Είναι εμπαιγμός, είναι πρόκληση, είναι παχυδερμισμός που στρέφεται ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας, ενάντια σε κάθε μάνα και σε κάθε πατέρα ξεχωριστά, ενάντια στα παιδιά τα υποψήφια να πέσουν στο «λούκι».

ΥΓ: Η συμπεριφορά της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης δεν πρόκειται (είμαστε σίγουροι γι' αυτό) να απασχολήσει ούτε για λίγα δευτερόλεπτα τους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν πρόκειται να γίνει «πρώτο θέμα» στα ΜΜΕ που καθορίζουν την επικαιρότητα. Αντίθετα, είναι αυτά τα ίδια ΜΜΕ που όταν κάποιος πολιτικός παράγοντας τάσσεται υπέρ της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών μέσα από τις θεωρίες περί «μαλακών» και «σκληρών» φροντίζουν να τρέχουν από πίσω του για να αναπαραγάγουν την προπαγάνδα της ναρκω-κουλτούρας...

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: