Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΕΦΕΤΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΘΑ....ΓΙΝΕΙ;


Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκαν για τη δημιουργία Εφετείου Βορείου Αιγαίου αλλά η δέσμευση, όπως και άλλες τόσες, κινδυνεύει να μείνει στα…λόγια.

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 19ης Σεπτεμβρίου μετά από πρόταση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Λέσβου (ΝΑΣ), σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση προώθησης και υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη, εκδόθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα.

«Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λέσβου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη καθυστέρηση υπογραφής του Π.Δ. για την ίδρυση του Εφετείου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη.
Συμπαραστέκεται στον αγώνα των δικηγόρων του νησιού μας και δηλώνει ότι θα συμμετέχει σε κάθε μορφή διεκδίκησης για την υλοποίηση του δίκαιου αυτού του αιτήματος.
Ζητά την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων για την άμεση διεκδίκηση του δίκαιου και σοβαρού αυτού προβλήματος που θα εξυπηρετήσει λειτουργικά όλους τους εμπλεκόμενους στις δίκες και θα απαλλάξει από άσκοπα έξοδα και ταλαιπωρίες κυρίως τους κατοίκους που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για έξοδα μετακίνησης, μαρτύρων, δικηγόρων, ξενοδοχείων
».


Πηγή: Νέο Εμπρός
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: