Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Το θέμα των Δημοτικών Σχολείων Μυτιλήνης για τα οποία υπάρχει σοβαρό στατικό πρόβλημα, έφερε στη βουλή ο βουλευτής Λέσβου Σταύρος Σκοπελίτης.

«Το κτήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης χρονολογείται από το 1920. Τα προβλήματα που εμφάνισε λόγω παλαιότητας επιδεινώθηκαν, ειδικά μετά τις σεισμικές δονήσεις το φθινόπωρο του 2005 στη Λέσβο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζει σοβαρό στατικό πρόβλημα.
Τη σοβαρότητα του προβλήματος επιβεβαιώνουν και τα πρόσφατα αποτελέσματα μελέτης που εκπονήθηκε, σύμφωνα με την οποία κρίνονται αναγκαίες οι εργασίες για την αναστήλωση του κτηρίου.

Ωστόσο, εκτός του 5ου Δημοτικού Σχολείου, ανάλογα προβλήματα παρουσιάζουν τα κτήρια και άλλων σχολείων του Δήμου, συγκεκριμένα του 2ου, του 6ου, του 7ου και του 8ου, για τα οποία επίσης χρειάζεται να γίνουν έλεγχοι και να ληφθούν άμεσα μέτρα»

Ο κ. Σκοπελίτης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών «αν θα προχωρήσουν στην άμεση κρατική χρηματοδότηση για τις απαραίτητες εργασίες αναστηλώσεις και συντηρήσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου και τι μέτρα θα πάρουν για την αντιμετώπιση των κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τα άλλα σχολικά κτήρια του Δήμου Μυτιλήνης, έτσι ώστε να πληρούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών του Δήμου».


πληροφορίες από Νέο Εμπρός
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: