Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΝΩΣΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Να δίνονται δωρεάν στους μαθητές τα βιβλία ξένων γλωσσών

Την υποκρισία της κυβέρνησης, που ονομάζει υποχρεωτική την εκμάθηση ξένων γλωσσών στα σχολεία, αναγκάζοντας τους μαθητές να αγοράζουν τα βιβλία τους, καταγγέλλει το ΚΚΕ με χτεσινή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του, Γιάννη Γκιόκα προς τον υπουργό Παιδείας.

Όπως τονίζεται στην Ερώτηση, «η καλή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας στην εποχή μας είναι αναγκαίο μορφωτικό εφόδιο για τον καθένα. Η πολιτεία όφειλε, λοιπόν, να εξασφαλίσει την ουσιαστική εκμάθησή της μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, με ενιαία (για τα 12 χρόνια του σχολείου) συστηματική διδασκαλία, τις αναγκαίες ώρες, με προγράμματα και δωρεάν βιβλία υψηλής ποιότητας, μόνιμους εκπαιδευτικούς με τακτική επιμόρφωση και στήριξη».

«Όπως όμως συμβαίνει γενικώς στη "δημόσια και δωρεάν Παιδεία μας", - συνεχίζει το κείμενο της Ερώτησης - η διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες υποκριτικές πράξεις του υπουργείου Παιδείας. Είναι απορίας άξιο, οι κυβερνήσεις να κάνουν λόγο για υποχρεωτικότητα της ξένης γλώσσας (πράγμα σωστό) και, από την άλλη, να εξαναγκάζουν τους μαθητές σε όλη την κλίμακα της εκπαίδευσης να πληρώνουν τα βιβλία τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Παιδείας, «τι μέτρα προτίθεται να πάρει, προκειμένου να δίνονται δωρεάν όλα τα βιβλία για τις ξένες γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο» και «αν προτίθεται να συστηματοποιήσει τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στο δημόσιο σχολείο, η οποία να καταλήγει στην πιστοποίηση της γνώσης μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας».


..

Δεν υπάρχουν σχόλια: