Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

 
Αριθ.Πρωτ: 217
Μυτιλήνη 13 Νοεμβρίου 2012


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, Νέοι και νέες, Άνεργοι, Αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, φτωχομεσαίοι αγρότες, μετανάστες,

Τριάντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται στις 17 Νοέμβρη από την παλλαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Μία εξέγερση που είχε τη διαδρομή και κορύφωση μέσα από τους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας, που αναπτύχθηκαν από το 1970 και μετά, με διάφορες μορφές πάλης, απεργιακές κινητοποιήσεις σε χώρους δουλειάς, με
αντιδικτατορικές εκδηλώσεις στους φοιτητές.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου που δήλωναν τον αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του αγώνα, που μιλούσαν για το ψωμί του λαού, που μιλούσαν για καλύτερη παιδεία, που μιλούσαν για την ελευθερία του λαού μας από τους κάθε είδους δυνάστες και όπως φωνάχτηκαν από την συντριπτική
πλειοψηφία του Λαού και της νεολαίας:

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ

Eίναι και παραμένουν επίκαιρα, σήμερα που η κυβέρνηση εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ, εμπλέκεται στους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς των αμερικανών ευρωπαίων και πάσης λογής ιμπεριαλιστών, ενάντια στους γειτονικούς λαούς της μέσης ανατολής και
της Β. Αφρικής.

Σήμερα 39 χρόνια μετά την εξέγερση της 17 Νοέμβρη του 1973 για την εργατική τάξη, την λαϊκή οικογένεια, την νεολαία, το ψωμί είναι το ζητούμενο.

Η παιδεία γίνεται εμπόρευμα, χώρος επιχειρηματικής δράσης του κεφαλαίου και μηχανή παραγωγής φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού, έτοιμο να παραδοθεί στην κατανάλωση για την εξυπηρέτηση των αναγκών των εκμεταλλευτών του.

Στενάζει η εργατική τάξη κάτω από το βάρος της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις των πολιτικών υπάλληλων του κεφαλαίου σε όποια μορφή παρουσιάζονται, είτε σαν μονοκομματικές κυβερνήσεις, είτε σαν συμμαχικές κομμάτων, με κοινό παρονομαστή την πίστη τους στην ΕΕ. και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομιλών.

Η φτώχεια, η ανεργία η εξαθλίωση έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις και με τα νέα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε συνεργασία με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, για να εξασφαλίσουν εργάτες φτηνούς και χωρίς κανένα δικαίωμα για τα μονοπώλια και τους τοκογλύφους πιστωτές του κράτους.

Σήμερα 39 χρόνια μετά,

Η μόρφωση γίνεται εμπόρευμα και χώρος επιχειρηματικής δράσης του κεφαλαίου και μηχανή παραγωγής φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού, έτοιμο να παραδοθεί στην κατανάλωση για την εξυπηρέτηση των αναγκών των εκμεταλλευτών του Λαού.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πέρα από τις ιστορικές μνήμες, μας δίνει ένα μήνυμα ό,τι όταν ο λαός θέλει, μπορεί να δρομολογήσει άλλες λύσεις, από αυτές που επεξεργάζονται οι καταπιεστές του, οι ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια, μαζί με τις υποταγμένες κυβερνήσεις και κόμματα.

Γιατί για μας η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, είναι μέρα αγώνα και όσο και αν προσπαθούν οι διάφοροι συμβιβασμένοι να υποβαθμίσουν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και το νόημα της στη συνείδηση του λαού, αυτά θα μείνουν πάντα επίκαιρα. Όσο κι αν οι διάφοροι γραφικοί, καλοβολεμένοι σημερινοί διαχειριστές από διάφορες θεσούλες, επικαλούνται ως μουσειακές περγαμηνές την συμμετοχή τους τότε στην εξέγερση, για να παρουσιάσουν σαν συνέχεια των πόθων του λαού την σημερινή υποταγή τους στον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια και γενικά στο σύστημα, ο λαός θα τους απαξιώσει. Θα σηκώσει το μπόϊ του, θα καταλάβει την δύναμή του και θα βάλει κάθε κατεργάρη στο πάγκο του.

Ένα παραπάνω σήμερα,

Κανένας εφησυχασμός βλέποντας τους πολιτικούς απόγονους αυτών που ευθύνονται για τις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας μας και της δολοφονικής ματωμένης καταστολής της εξέγερσης της 17ης του Νοέμβρη το 1973, με την ανοχή και πριμοδότηση των κρατικών μηχανισμών, παίρνοντας θαρος από τις επίσημες οδηγίες της ΕΕ, που εξισώνουν τον κομμουνισμό με τον φασισμό, οργανώνονται σε δολοφονικά τάγματα εφόδου κατά το πρότυπα των δοσίλογων γερμανοτσολιάδων και των χιτλερικών ταγμάτων Ες Ες. Επιχειρώντας την νεκρανάσταση του ΦΑΣΙΣΜΟΥ -ΝΑΖΙΣΜΟΥ

Είναι καιρός πλέον τα οράματα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου να γίνουν πράξη. Ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του. Οι παραγωγοί του πλούτου να απολαμβάνουν τα προϊόντα του ιδρώτα τους. Η μόνιμη και σταθερή δουλεία να είναι δικαίωμα. Η παιδεία, η υγεία-κοινωνική πρόνοια, η στέγη, η διατροφή, το νερό, ο πολιτισμός και γενικά όλες οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες να πάψουν να είναι εμπόρευμα, αλλά κοινωνικά αγαθά.

Ποτέ πια ΦΑΣΙΣΜΟΣ - Ποτέ πια ΧΟΥΝΤΑ
Όλοι στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που οργανώνει το ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Νοέμβρη και ώρα 5 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

1 σχόλιο:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ο αγώνας συνεχίζεται
κόντρα στη λήθη και το συμβιβασμό...