Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" εφ. "ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ"


 Σάμος 30/10/2012         

Προς: Σαμιακή Γνώμη

Σε άρθρο της εφημερίδας σας αναφέρεστε με προσβλητικό τρόπο στο Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ).

Για άλλη μια φορά η εφημερίδα σας εκτοξεύει “σταγονίδια” με δηλητήριο ενάντια στο ΕΚΣ και το ταξικό εργατικό κίνημα.

Με την άκρη του δεξιού σας ματιού καταφέρατε να δείτε μια ‘‘αποτυχημένη συγκέντρωση των 300-350 ατόμων’’.

Χρησιμοποιείτε τον όρο ‘‘νταβατζήδες’’ κρίνοντας φυσικά από την δική σας συναναστροφή με τέτοιους.

Ενημερωτικά (αν και το ξέρετε) εργατοπατέρες όπως μας λέτε, είναι  συνδικαλιστές του δικού σας χώρου που ήταν διορισμένοι επί χούντας, που έπαιρναν συνδικαλιστικές συντάξεις και τα κάνουνε πλακάκια με κυβέρνηση και εργοδοσία. 

Η πολεμική που κάνετε αν και προσπαθείτε να την εμφανίσετε ως ανεξάρτητη φωνή είναι επίθεση κομματικού χαρακτήρα και εξυπηρετεί κομματικά και ιδεολογικά συμφέροντα του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και της «Δράσης Πολιτών» που πατρονάρετε, αλλά και επιχειρηματικών κύκλων.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις είναι των συνδικάτων και των φορέων του μαζικού λαϊκού κινήματος και όχι των κομμάτων.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις συμμετέχουν εργαζόμενοι που απεργούν εκείνη τη μέρα ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας και τον φόβο της απόλυσης. Αυτοί οι εργαζόμενοι, όταν απεργούν και κατεβαίνουν στη συγκέντρωση, σηκώνουν τις σημαίες και τα πανό με τα αιτήματά τους που ενοχλούν την εφημερίδα σας και την εργοδοσία αλλά και την εξουσία, κεντρική και τοπική.

Εντολές για τη δράση μας παίρνουμε μόνο από τους ίδιους τους εργαζόμενους στις συνελεύσεις τους και στους χώρους δουλειάς που περιοδεύουμε. Οι δικές σας εντολές και παραινέσεις πέφτουν στο κενό, γιατί είναι κατευθυνόμενες από συμφέροντα ξένα και εχθρικά, προς τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε.

Το Εργατικό Κέντρο θα συνεχίσει να δρα με τα συγκεκριμένα αιτήματα κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν από τις όποιες κομματικές παρεμβάσεις, να τις απομονώνουν συμμετέχοντας ακόμα πιο δυναμικά στα σωματεία και να στηρίζουν τις διεκδικήσεις τους.


Η Διοίκηση

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να δημοσιευτεί στην εφημερίδα σας, για λόγους δεοντολογίας, ως απάντηση στο άρθρο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: