Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

ΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ


Αρ.Πρωτ.: 34/02-07-13
Προς: Σωματεία μέλη του Ν.Τ. Σάμου ΑΔΕΔΥ / Κοινοποίηση: ΜΜΕ

 
 


Καμιά απόλυση στο Δημόσιο - Καμιά ιδιωτικοποίηση
 
Η «νέας κοπής» δικομματική κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους. Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν, το δηλώνουν σε όλους τους τόνους. Ετοιμάζουν τις δεξαμενές των νέων απολύσεων, βαφτίζοντας τα βάρβαρα μέτρα τους «μεταρρυθμίσεις»!!
 
Αρχή έκανε με την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία κλείνει, καταργεί, συγχωνεύει δημόσιους οργανισμούς με μια απλή υπουργική απόφαση, το λουκέτο στην ΕΡΤ και την απόλυση πάνω από δυόμιση χιλιάδων υπαλλήλων.

Συγχωνεύονται ή καταργούνται δεκάδες Οργανισμοί, στο νομό μας καταργούνται οι εφορίες και «εκδιώκουν» 23 εργαζόμενους. Έπονται οι καταργήσεις των παρατημάτων του ΙΚΑ, το κλείσιμο των δημόσιων βιβλιοθηκών.

Αλλά και συνολικά με την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, με τα νέα οργανογράμματα στους ΟΤΑ και τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις των Οργανισμών, κατασκευάζουν χιλιάδες πλεονάζοντες εργαζόμενους. Θα βγάλουν 25.000 σε διαθεσιμότητα, με υποχρεωτικές μετακινήσεις  από υπηρεσία σε υπηρεσία, από νομό σε νομό και σε όλη την Ελλάδα. Θα ξεσπιτώσουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας αν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως οι νέοι συνάδελφοί μας με τον πενιχρό μισθό τους τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα.

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς στην ουσία απολύθηκαν περίπου 10.000 αναπληρωτές. Στο νομό μας πάλι, με την απαράδεκτη απόφαση του ΠΥΣΔΕ Σάμου κατασκευάστηκε μια πρώτη «δεξαμενή» εκδίωξης των υποτιθέμενων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευσθεί μιλάνε για 8.000 διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και 4.500 εργαζομένων στους ΟΤΑ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Εξάλλου ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν πολύ συγκεκριμένος απέναντι σε παράσταση διαμαρτυρίας συνδικάτων στις 26 του Ιούνη: τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας θα αποτελέσουν τη βασική πηγή των απολύσεων και των διαθεσιμότητων μέσω της κινητικότητας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν τσακίζουν μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα, τσακίζουν κυρίως τα κοινωνικά δικαιώματα του λαού, διαλύουν κοινωνικές δομές και υπηρεσίες.

Με τις αναδιαρθρώσεις και την αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης φτιάχνουν ένα κράτος εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, από το οποίο τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι.

Τώρα όσο ποτέ είναι αναγκαίος ο ενιαίος, ο κοινός  αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Άλλη επιλογή δεν έχουμε από την αγωνιστική ετοιμότητα και από το να βγούμε στους δρόμους!! Αν δεν μοιραστούμε όλοι μαζί τον αγώνα τότε θα μοιραστούμε την ανέχεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση. Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων. Οργανώνουμε την πάλη και απαιτούμε: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ!

Το Νομαρχιακό Τμήμα θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, και θα πάρει πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα σε κάθε υπηρεσία που συγχωνεύεται ή κλείνει, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σχολειό ή δήμο από όπου εκδιώκονται συνάδελφοι μας. Θα συντονίσουμε τη δράση μας με το σύνολο των εργαζομένων, με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
  • Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Καμιά απόλυση - καμιά ιδιωτικοποίηση.
  • Να μην κλείσει κανένας Παιδικός Σταθμός.
  • Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια. Δημόσια, Κοινωνική, καθολική ασφάλιση για όλους.
  • Κάλυψη των κενών σε όλες τις Υπηρεσίες με νέες προσλήψεις εργαζομένων. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: