Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μυτιλήνη: 40ο Φεστιβαλ ΚΝΕ - Οδηγητή, 5-6 Σεπτέμβρη - Επάνω Σκάλα

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. Γιάννης Πρωτούλης θα βρίσκεται το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του διήμερου Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή, που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή στις 8 το βράδυ και όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Επάνω Σκάλα, στο πάρκο τού ΙΚΑ στη Μυτιλήνη, πλαισιωμένες από το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», περίπτερα της ΚΝΕ και φοιτητών, καθώς και παιδότοπο για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Το πρόγραμμά του την πρώτη μέρα περιλαμβάνει μουσικό αφιέρωμα με τους Μυρσίνη Κουτσκουδή, Μιχάλη Κουτσκουδή και Δημήτρη Σκλεπάρη από την Αγιάσο. Θα ακολουθήσει βιβλιοπαρουσίαση από το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Γιάννη Πατσή με τίτλο «Κόμμα “παντός καιρού”». Χαιρετισμό θα απευθύνει η Νάσια Σούκουλη, γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου Λέσβου της ΚΝΕ.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας θα κλείσουν με την αντιφασιστική παράσταση «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», και με λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας ανοίγει στις 8 το βράδυ η μουσική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Neverland». Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο Νίκο Μπελογιάννη με προβολή ντοκυμαντέρ και η κεντρική ομιλία του Φεστιβάλ από το Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της Γιώτας Μιχαλέλλη.

Διαγωνισμός αφίσας
Με αφορμή το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», η Επιτροπή Φεστιβάλ του Κ.Σ. της ΚΝΕ και η Συντακτική Επιτροπή του «Οδηγητή» διοργανώνουν διαγωνισμό αφίσας και φωτογραφίας, με θέμα «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή”. “Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων” (απολογία Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!». 
Καλλιτέχνες, γραφίστες, φωτογράφοι, σκιτσογράφοι και ενδιαφερόμενοι καλούνται να εμπνευστούν από το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ και να συμμετάσχουν με φαντασία και ευρηματικότητα.
Οι φωτογράφοι μπορούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη, αλλά και το τριήμερο 18 - 20 Σεπτεμβρίου, στο κεντρικό Φεστιβάλ της Αθήνας, να απαθανατίσουν στιγμές των Φεστιβάλ με το φακό τους. 
Μπορούν επίσης να φωτογραφίσουν θέματα και να πραγματοποιήσουν συνθέσεις που σχετίζονται με το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ και να στείλουν τις δημιουργίες τους και τις φωτογραφίες τους μέχρι και τις 31 Σεπτεμβρίου 2014, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις mail@odigitis.gr και festival@kne.gr

πληροφορίες από "emprosnet"

Δεν υπάρχουν σχόλια: