Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Λέσβος: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από τις δυνάμεις του ΜΑΣ

Καθώς συνεχίζεται το έγκλημα με τα συνεχή ναυάγια στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη κάλεσαν σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες και μετανάστες.
Η ανταπόκριση που βρήκε το κάλεσμα ήταν απρόσμενη. Φοιτητές των σχολών της Μυτιλήνης, εργαζόμενοι της καθαριότητας του Πανεπιστημίου, αλλά και καθηγητές έδωσαν τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να στηρίξουν το Γολγοθά των προσφύγων.
Οι δυνάμεις του ΜΑΣ μέσα στις σχολές το προηγούμενο διάστημα ανέδειξαν στους φοιτητές την αιτία των προσφυγικών ροών, που είναι η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, από τις δυνάμεις των ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, ΝΑΤΟ, όπου τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι επιδρομές στο έδαφος της χώρας έχουν ξεπεράσει τις 700, σκορπώντας το θάνατο και σε άμαχο πληθυσμό. Ανέδειξαν ότι η απόφαση της τελευταίας μίνι Συνόδου Κορυφής, στην οποία συμφώνησε και η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αυτή που θα δημιουργήσει καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης και εγκλωβισμού στην Ελλάδα και στο νησί της Λέσβου.
Το ΜΑΣ απαιτεί:
  • Απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια.
  • Ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών που σχετίζονται με τη διάσωση, καταγραφή - ταυτοποίηση, στέγαση - σίτιση - περίθαλψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
  • Άμεση χρηματοδότηση από ΟΗΕ και ΕΕ.
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν.
  • Όχι σε νέες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες με πρόσχημα δήθεν το χτύπημα των διακινητών.
  • Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα, που μόνο περιπλέκουν και οξύνουν το πρόβλημα, παρά οδηγούν στην επίλυσή του.
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές αποστολές και επεμβάσεις των ΕΕ - ΝΑΤΟ -ΗΠΑ σε τρίτες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: