Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΛΕΣΒΟΣ: Εστησαν κέντρο διαλογής προσφύγων

Μια Λέσβο, «καθαρή» από πρόσφυγες βρήκαν χτες ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, και ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, που επισκέφθηκαν το νησί, για να εγκαινιάσουν ένα κέντρο διαλογής προσφύγων. Η κυβέρνηση «φρόντισε» να απομακρύνει ομαδικά και προσωρινά από το νησί χιλιάδες πρόσφυγες. Στον Πειραιά έφταναν χτες - αριθμός ρεκόρ - 7.377 αλλοδαποί επιβάτες από τη Λέσβο με τέσσερα πλοία. Και παρά το μέτρο αυτό ακόμα 4.000 παραμένουν σε διάφορα σημεία του νησιού.
 
Σχολιάζοντας τα εγκαίνια του κέντρου διαλογής προσφύγων η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ αναφέρει ότι: 

«Οι κομμουνιστές στη Λέσβο είμαστε κάθετα αντίθετοι στη δημιουργία κέντρων διαλογής (HotSpots) στη Λέσβο, αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που χρησιμοποιούν τη χώρα μας για πέρασμα, πρέπει να διευκολύνονται ώστε τάχιστα να φτάνουν στη χώρα προορισμού τους. Κάθε εμπόδιο που δυσκολεύει και καθυστερεί ή και απαγορεύει μια τέτοια εξέλιξη πρέπει να γκρεμιστεί. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να εγείρονται και νέα. Η δημιουργία κέντρου HotSpot στη Λέσβο θα μετατρέψει το νησί μας σε ένα απέραντο σκλαβοπάζαρο, όπου οι αφέντες - κράτη - μέλη της ΕΕ θα κοιτάνε κυριολεκτικά στα δόντια τους σκλάβους - μετανάστες - πρόσφυγες, αν θα τους αγοράσουν ή όχι, ενώ πολύ σοβαρές θα είναι και οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού. Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, όλο το λαό να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος αντίστασης σε τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις».

Δείτε επίσης: Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ: Ουσιαστικές προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων που γεννά το προσφυγικό φαινόμενο 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: