Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

“Απολυταρχικό καθεστώς” ο Σοσιαλισμός που γνωρίσαμε τον 20ο αιώνα, λέει το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου

Συνέχεια και επιμονή από το Κυπριακό κράτος για το θέμα περί Σοσιαλισμού. “Απολυταρχικό καθεστώς” ο Σοσιαλισμός, που εναντιώνεται στον φιλελευθερισμό και την αστική δημοκρατία όπως και ο Φασισμός, λέει το Υπουργείο Παιδείας. Σωστά, γι’ αυτό τον Χίτλερ ανέβασαν στην εξουσία οι αστοί με τις ευλογίες των Συμμάχων και οι Σοβιετικοί απελευθέρωσαν την Ευρώπη από τον Ναζισμό. Ψιλά γράμματα οι λεπτομέρειες και η ιστορία. Δεν έχει σημασία καθόλου πως οι ΗΠΑ, το υποτίθεται παράδειγμα φιλελεύθερης δημοκρατίας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει ανοικτά φασίστες εναντίων δημοκρατικών κινημάτων σε όλο το κόσμο. Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Παιδείας δεν προπαγανδίζει κανένα σύστημα, απλώς ο καπιταλισμός και η αστική δημοκρατία είναι η σωστή απάντηση. Ούτε παίρνει καθοδήγηση από κανένα επειδή ως γνωστό αν μια ομάδα κλειστεί “σε ένα ξενοδοχείο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας” αυτό από μόνο του δείχνει την αμεροληψία των αρχών.

“Ο σταλινισμός και ο φασισμός επίσης αναφέρονται ως δύο διαφορετικές προτάσεις με αφετηρία διαφορετική που εμπνέονται όμως, από τα αυταρχικά καθεστώτα, και έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές του φιλελευθερισμού και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,” πηγή – πολίτης

Σε ένα έχουν δίκαιο πάντως, ο Σοσιαλισμός πράγματι εναντιώνεται σε κάτι που ήδη έχει ξεπεραστεί, τον καπιταλισμό, είτε με φιλελεύθερη προβιά είτε με φασιστική. Το σύστημα με τον ανταγωνισμό στο επίκεντρο, που δημιουργεί πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση για τους πολλούς ενώ ο παραγώμενος πλούτος αυξάνεται για τους λίγους. Αυτό που φοβούνται είναι να μην το καταλάβουν οι λαϊκές μάζες.

Ο Σοσιαλισμός είναι κοινωνικό-οικονομικός σχηματισμός, ο Φασισμός είναι τρόπος διαχείρισης του καπιταλισμού, όπως και ο φιλελευθερισμός, η αστική δημοκρατία. Τι συγκρίνουν δηλαδή, το Σοσιαλισμό που έχει μια εντελώς άλλη αφετηρία για κοινωνική οργάνωση, με τα διαχειριστικά τσιράκια των αστών όταν δυσκολέψουν οι καιροί. Τα περί ελεύθερης έκφρασης στην αστική δημοκρατία είναι αστείο μόνο που ακούγονται. “Ελεύθερη” μέχρι να μην ενοχλά.


Η απαξίωση του Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στον εικοστό αιώνα είναι προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και στόχος είναι η απαξίωση στα μάτια της νεολαίας να δει πέρα από την βαρβαρότητα του παρόντος συστήματος. Δεν είναι τυχαία κιόλας, αφού η αναθεώρηση της ιστορίας και η ταύτιση κομμουνισμού – φασισμού προωθείται επό την Ευρωπαική Ένωση ακόμα και με συντάξεις και αναβάθμιση σε ήρωες αυτούς που συνεργάζονταν με τους Ναζί κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Τους έπιασε ο πόνος για τον Στάλιν, διότι αυτός ήταν στην ηγεσία της χώρας που τσάκισε το φασισμό και έσωσε την ανθρωπότητα από αυτό το τέρας που δημιούργησε ο καπιταλισμός.

Δεν θα τους περάσει όμως.

ΥΓ: Άντε, πίσω στον σκοταδιστή Αρχιεπίσκοπο να σας εξηγήσει φιλελεύθερη δημοκρατία και πλουραλισμό τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: