Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Π.Α.ΜΕ Δημοσίου Ν. Λέσβου για το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ : Γελοίοι στην χυδαιότητα τους και χυδαίοι στη γελοιότητα τους…

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ Ν. Λέσβου
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γελοίοι στην χυδαιότητα τους και χυδαίοι στη γελοιότητα τους…

Εδώ και δυο μήνες, αφότου εκλέχτηκε η νέα Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) του Νομαρχιακού Τμήματος (ΝΤ) Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, παίζεται η γνωστή φαρσοκωμωδία με τίτλο «εκλογή προεδρείου». Είναι το έργο που αρέσκονται να παίζουν στα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων οι παρατάξεις των νυν, των πρώην και των επίδοξων κυβερνητικών συνδικαλιστών, των εργατοπατέρων και των οπορτουνιστών.

Η θέση του ΠΑΜΕ είναι γνωστή και ξεκάθαρη: εκεί όπου δεν μπορούν να συγκροτηθούν προεδρεία από τις ταξικές δυνάμεις (που είναι οι μόνες που παλεύουν για το ζωντάνεμα σωματείων και συλλόγων και θέτουν στόχο ένα συνδικαλιστικό κίνημα ανεξάρτητο από την επιρροή του αστικού κράτους και της εργοδοσίας, δεσμευμένο στα ταξικά συμφέροντα των εργαζόμενων) υποστηρίζει την αναλογική συγκρότηση των προεδρείων, με βάση το εκλογικό ποσοστό κάθε παράταξης. Αυτό δεν το κάνει φυσικά γιατί πρεσβεύει τη συνεργασία όλων για το «κοινό συμφέρον» των εργαζόμενων και άλλα τέτοια αφελή ή παραπλανητικά. Ίσα-ίσα, όλοι ξέρουν ότι το ΠΑΜΕ αρνείται κάθε συνεργασία με δυνάμεις που ταυτίζουν το συμφέρον των εργαζόμενων με αυτό των αφεντικών, του κράτους, της ΕΕ και της ανάπτυξής τους, και μάλιστα λοιδορείται γι’ αυτό! Υποστηρίζει το αναλογικό προεδρείο, ακριβώς για να τελειώνει όσο γίνεται γρηγορότερα αυτή η διαδικασία που συνήθως περιλαμβάνει παζάρια παρατάξεων και εργατοπατέρων, εκφυλισμό και γελοιοποίηση του συνδικαλισμού. Για να μη βρίσκει κανένας «άλλοθι» στα διαδικαστικά και στους παραγοντισμούς ώστε να αποφεύγει να παίρνει θέσεις στα καυτά ζητήματα της οργάνωσης της πάλης των εργαζόμενων ενάντια στη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής επίθεσης στους μισθούς, τα δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις.

Και φυσικά αυτή η θέση προκαλεί κάθε φορά διαστρεβλωτικές επιθέσεις. Πρωταθλητές στο σπορ της διαστρέβλωσης είναι οι παρατάξεις με «ριζοσπαστική» ή «υπερ-αριστερή» ταμπέλα και φρασεολογία. Όλο τέτοια άλλοθι ψάχνουν για να συγκαλύψουν την ουσία των θέσεών τους, που πάντοτε καταλήγουν στην ταξική συνεργασία και στις αυταπάτες για μια άλλη «φιλολαϊκή» ανάπτυξη με άθικτη την καπιταλιστική ιδιοκτησία. Δεν περιορίζονται να καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ επειδή δεν συμμερίζεται τις προτάσεις που -ανάλογα με την περίσταση και τα παζάρια- διαμορφώνουν για τα προεδρεία («αντικυβερνητικά», «αντιμνημονιακά» και πάει λέγοντας») αλλά συστηματικά αποκρύπτουν τη γενική θέση του κι εμφανίζουν την τελική ψήφο του ΠΑΜΕ στο α ή β πρόσωπο (που είναι απαραίτητη για να σχηματιστεί προεδρείο) σαν …«συμμαχία»!


Σε ανάλογα καμώματα έχουν επιδοθεί από κοινού τρεις τέτοιες παρατάξεις που συμμετέχουν στην ΕΓ του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η δήθεν ανεξάρτητη, εργατοπατερικής νοοτροπίας, παράταξη Αλεξίου και η παράταξη των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπείται από τον πρώην πρόεδρο Ν. Χρυσάφη. Πιο συγκεκριμένα, μη μπορώντας πια να προτείνουν -όπως έκαναν πριν από τρία χρόνια μαζί με τις Παρεμβάσεις- «αντιμνημονιακό» ή «αντικυβερνητικό» προεδρείο (μιας και οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον μνημονιακοί και κυβερνητικοί «με τη βούλα») δεν πρότειναν ούτε αναλογικό -με το οποίο είχαν συμφωνήσει στην προηγούμενη ΕΓ- κι άρχισαν να «παίζουν τον παπά». Με κουτοπόνηρο και προσχηματικό σκεπτικό απέφευγαν, από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, να πάρουν θέση και να πουν αν ενδιαφέρονται για κάποια θέση στο προεδρείο, για να κρυφτούν τελικά πίσω από τη δήθεν «καταστατική» πρόταση του Ν. Χρυσάφη: δεν χρειάζεται να πάρουν οι παρατάξεις συνολική θέση για το προεδρείο, να προχωρήσει η ΕΓ στη μυστική ψηφοφορία για καθεμιά θέση του προεδρείου. Έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση οι υπόλοιπες δυνάμεις συμφώνησαν να ξεκινήσουν με μυστική ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου αρχικά. Τότε ο Ν. Χρυσάφης -εκπρόσωπος της πέμπτης παράταξης παρεμπιπτόντως- «θυμήθηκε» να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και εμφανώς ψηφίστηκε από τους «μνημονιακούς» του ΣΥΡΙΖΑ που «αποτάσσεται» και την παράταξη Αλεξίου. Το αποτέλεσμα ήταν 4-4 (ο άλλος υποψήφιος ήταν της πρώτης δύναμης ΔΑΚΕ). Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ δήλωσε πριν την ψηφοφορία, ότι για κάθε μια θέση θα ψηφίσει με βάση την αρχική πρότασή του για αναλογικό προεδρείο και κατάγγειλε τη γελοιότητα της όλης διαδικασίας και τον σκοπό της, που δεν ήταν άλλος παρά να παρουσιαστεί η εικόνα ότι «το ΠΑΜΕ ψηφίζει τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ».

Και «πριν αλέκτορα φωνήσαι», ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ «αποχωρήσαντές» του, άρχισαν να διαδίδουν μέσω των προσβάσεών τους στον τοπικό τύπο, αυτό που εξ αρχής επεδίωκαν, ότι «το ΠΑΜΕ ψηφίζει ΔΑΚΕ». Ξεχνώντας να πουν ότι, με βάση την ίδια αρχή, το ΠΑΜΕ είχε «ψηφίσει» στο προηγούμενη ΕΓ τον ίδιο τον Ν. Χρυσάφη (τότε ΣΥΡΙΖΑ)! Αλλά δεν αρκέστηκαν στην τοπική διάδοση της «κουτσουλιάς» τους. Μέσω τουίτερ και φέισμπουκ τη διέδωσαν πανελλαδικά για τους συνηθισμένους σκοπούς των αντιΠΑΜΕ και αντικομμουνιστικών εκστρατειών τους…

Λίγες μέρες πριν, οι τρεις αυτές δυνάμεις μαζί με τη ΔΑΚΕ, είχαν συμφωνήσει να παραστούν στη φιέστα του κ. Κουρουμπλή στη Μυτιλήνη. Αν και αναγνώρισαν ότι πρόκειται για «ανούσια διαδικασία» υποστήριξαν ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι «θέλουν να πάμε στον Υπουργό, να τα ξέρει» κι από κοινού συνέταξαν κείμενο αιτημάτων, το οποίο και αυταπάτες καλλιεργούσε και βοηθούσε στην αναπαραγωγή του διαχωρισμού των δημοσίων υπαλλήλων από τους συναδέλφους τους του ιδιωτικού τομέα. Αυτή την ουσιαστική συμφωνία «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών», κυβερνητικών και αντιπολιτευόμενων στην παραπλάνηση των εργαζόμενων θέλουν να κρύψουν με όλα αυτά τα τερτίπια για το προεδρείο και τις αντι-ΠΑΜΕ συκοφαντίες τους.

Όλα αυτά, ίσως φαίνονται γελοία και αδιάφορα σε πολλούς συναδέλφους, μιας και το ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ -με ευθύνη όλων αυτών των δυνάμεων -για χρόνια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο και μακριά από τους αγώνες και τα προβλήματά τους. Δεν παύουν όμως να είναι χυδαία μέσα στη γελοιότητά τους και επικίνδυνα, καθώς βάζουν συνεχή εμπόδια στην επείγουσα ανάγκη να προετοιμαστούν οι αγώνες απέναντι στο νέο κύμα αντιλαϊκής πολιτικής που έρχεται με την προσεχή «αξιολόγηση».

Καλούμε τους δημόσιους υπάλληλους στο νησί μας να βγάλουν συμπεράσματα απ’ όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, κι αντί να περιμένουν τις δυνάμεις του εκφυλισμού να βγάλουν άκρη με τα προεδρεία τους, να πάρουν στα χέρια τους σε κάθε υπηρεσία και σύλλογο την κατάσταση. Μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να οργανώσουν την αντίστασή τους στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ κεφαλαίου.

Μυτιλήνη, 4 Σεπτέμβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: