Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ την κατάτμηση του Δήμου Λέσβου



 ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
Ανακοίνωση


Με αφορμή την κατάτμηση του Δήμου Λέσβου ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ, με ανακοίνωσή του, έρχεται και κομπάζει για μια σειρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και που άμεσα αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων του νησιού. Κάνοντας κυριολεκτικά το μαύρο άσπρο βαφτίζει μέτρα «προς όφελος της πλειοψηφίας των πολιτών»:

  • Τον εκπτωτικό Φ.Π.Α., όταν κατόρθωμα της κυβέρνησης ήταν η σύνδεσή του με το προσφυγικό – μεταναστευτικό, δίνοντάς του έτσι ημερομηνία λήξης. 
  • Τις επιδοτήσεις των αγροτών, που βαίνουν και θα βαίνουν μειούμενες, μια που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη νέα ΚΑΠ. 
  • Το μεταφορικό ισοδύναμο, που η κυριότερη επίδρασή του είναι η ροή ζεστού χρήματος προς τους …φτωχούς εφοπλιστές, χρήμα που εξασφαλίζεται μέσα από την τεράστια φορολογική αφαίμαξη όλων των κατοίκων του νησιού, επιστρέφοντας, σε λίγους μόνον και λίγα, από όσα τους παίρνει.
  • Τις συντάξεις, που η (προσωρινή;) διακοπή της συνεχιζόμενης μείωσής τους εξαρτάται από το κυριολεκτικό ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων και την επίτευξη έτσι του μνημονιακού μέτρου των «ματωμένων» πλεονασμάτων.

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ αντιλαμβάνεται – παρά τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του – την απίστευτη προχειρότητα με την οποία αποφασίστηκε το εγχείρημα. Γι αυτό και σημειώνει πως η λειτουργία των νέων δήμων θα είναι «ένα στοίχημα», γι αυτό και πετάει το μπαλάκι για την «επιτυχία του εγχειρήματος» στους ίδιους τους πολίτες.

Καλούμε τους πολίτες της Λέσβου να απορρίψουν αποφασιστικά την πολιτική της κυβέρνησης που παίζει στη ρουλέτα και στα ζάρια τη καθημερινότητά τους και φορτώνει στις δικές τους πλάτες ευθύνες που η ίδια οφείλει να έχει. 
Να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική σε όλες τις κάλπες, αποδοκιμάζοντας όλα τα ψηφοδέλτια που, άμεσα ή έμμεσα  στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για να δυναμώσει ο αγώνας και η αντίσταση ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, αυτής ή της επόμενης κυβέρνησης, που κυριολεκτικά μαυρίζουν τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: