Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

«Κύλησε» η Καϊλή και «βρήκε» Κυρανάκη! Δεν υπάρχει κάτι πιο πολιτικά τιποτένιο από το «ψάρεμα» στα θολά, ρατσιστικά (και ναζιστικά) νερά της Χρυσής Αυγής.

Από την «κομμουνιστοφοβία» μέχρι την… κλίμακα «εσύ πόσο Ελληναράς είσαι;»

Τα (επικίνδυνα και ρατσιστικά) «παιχνίδια», γύρω από τις τοποθετήσεις του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, για τα …καθαρά  «Ελληνόπουλα» και το επίδομα που έχει τάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κάθε γέννηση ενός παιδιού στην Ελλάδα, συνεχίζονται. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κ. Κυρανάκης είχε τιτιβίσει για το ζήτημα με «καθαρό» τρόπο, ως «καθαρό Ελληνόπουλο» (δείτε αναλυτικά το διάλογο που είχε στο twitter με τους διαδικτυακούς φίλους του εδώ).

Τον Κ. Κυρανάκη «άδειασε» (;) , μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Ζούλας, στην  υποστηρίζοντας στην ΕΡΤ, ότι 

το επίδομα «των 2.000 ευρώ θα παίρνει κάθε παιδί που θα γεννιέται στη χώρα μας, από πολίτες που μένουν μονίμως στην Ελλάδα (…). Ήμουν απολύτως σαφής σε αυτό που λέω. Εκφράζω την επίσημη θέση του κόμματος» (δείτε σχετικά στο βίντεο στο 35.50).

Να υπενθυμίσουμε ότι, μετά τις «καθαρές» δηλώσεις του για τα «Ελληνόπουλα», ο Κ. Κυρανάκης πανηγύρισε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (το επίδομα με το ρατσιστικό σκεπτικό Κυρανάκη δεν θα το λαμβάνουν οι μικροί σημερινοί Αντετοκούνμπο, αφού δεν γεννιούνται από Έλληνες γονείς). 

  
Όσον αφορά την ουσία του μέτρου καλό θα είναι στη ΝΔ να ενημερώσουν τι ισχύει κι εάν τελικά είναι επίσημη θέση του κόμματος αυτή που εξέφρασε ο Κ. Ζούλας ή τα όσα υποστήριξε ο Κ. Κυρανάκης

Πάμε τώρα στην κυρία Εύα Καϊλή και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο ισχυρίστηκε: 

«Σε καθημερινή βάση, ο κ. Κυρανάκης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πρώην εκπρόσωπος του κόμματος, προωθεί μια ακροδεξιά ατζέντα. Πέραν όμως της απαράδεκτης λογικής του, υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα. Αυτές είναι προσωπικές του απόψεις όποτε πρέπει να αποδοκιμαστούν από την ΝΔ ή γίνονται με την πλήρη ανοχή του κ. Μητσοτάκη για ευνόητους λόγους;».

Μόλις διαβάσατε το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ. Ακολουθεί η θέση της Ε. Καϊλή, η οποία ανέλαβε την υπεράσπιση του Κ. Κυρανάκη:

 

 Όπως μπορείτε να δείτε και στην τοποθέτηση της, και στηρίζει τον Κ. Κυρανάκη και λέει και «εφόσον δεν αποκλείονται οι νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα»… Πώς καταφέρνει να συνδυάσει και τα δύο η κυρία Καϊλή αυτό είναι δικό της θέμα. Πάντως, σε απλά ελληνικά η υπεράσπιση δύο αντίθετων απόψεων λέγεται και «ΠΑΣΟΚιά»

   Όπως και να έχει και στο ΚΙΝΑΛ καλό είναι να αποφασίσουν ποια άποψη έχουν για τους Κυρανάκηδες. Είναι «πολιτικοί που τοποθετούνται υπέρ των Ελλήνων και την ενίσχυση της οικογένειας»  ή «προωθούν ακροδεξιά ατζέντα»
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κ. Κυρανάκης και η Ε. Καϊλή έχουν εκφράσει και τις απόψεις τους για τους κομμουνιστές, ο πρώτος για την… ελληνικότητα των κομμουνιστών και η δεύτερη για την… εγκληματικότητα των κομμουνιστών. 
Ίσως να είναι και αυτός ένας λόγος που «κύλησε» η Ε. Καϊλή (του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ΠΑΣΟΚ) και «βρήκε» τον Κ. Κυρανάκης (της ΝΔ, αυτός ο Κυρανάκης που δεν είναι χρυσαυγίτης) στην «κλίμακα» «πόσο Ελληναράς είσαι»! 

Μέχρι εδώ η περιγραφή των «διεργασιών» σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την «καθαρότητα» και τη «νομιμότητα» των «Ελληνόπουλων» που θα γεννηθούν και θα πάρουν το επίδομα που έχει τάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το θέμα, τελικά, είναι πως με τη συζήτηση που εξελίσσεται ορισμένοι κλείνουν το μάτι σε χρυσαυγίτικους διαχωρισμούς «μόνο για Έλληνες» (να υπενθυμίσουμε ξανά ότι η Χρυσή Αυγή ήταν αυτή που διοργάνωνε συσσίτια μόνο για Έλληνες, αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες κ.α). 

Με λίγα λόγια: Δεν υπάρχει κάτι πιο πολιτικά τιποτένιο από το «ψάρεμα» στα θολά, ρατσιστικά (και ναζιστικά) νερά της  Χρυσής Αυγής

Δεν υπάρχουν σχόλια: