Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

ΚΕΑΤ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Συνεχίζεται η κατάληψη από γονείς και εργαζόμενους στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Άμεσα μέτρα για να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (
ΚΕΑΤ) Καλλιθέας, του μοναδικού κρατικού ειδικού κέντρου για τυφλούς, που οδηγείται σε διάλυση και κλείσιμο, απαιτούν οι σύλλογοι των εργαζομένων του ΚΕΑΤ και των γονέων των τυφλών μαθητών, που προχώρησαν από προχτές σε κατάληψη της σχολής.

Οι εργαζόμενοι και γονείς καταγγέλλουν ότι εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης το ΚΕΑΤ αδυνατεί πλέον να καλύψει τις στοιχειώδεις δαπάνες λειτουργίας του, ενώ με πρόσχημα την αξιοποίηση της περιουσίας οι εκάστοτε διοικήσεις σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκποιούν φιλέτα της ακίνητης περιουσίας του.
Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν η απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών να παραιτηθεί από την ευθύνη της για τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία, ενώ ήδη απ' την αρχή της φετινής χρονιάς περίπου τα μισά παιδιά του ΚΕΑΤ εγκατέλειψαν το δημοτικό σχολείο λόγω ανυπαρξίας μεταφορικού μέσου.



Στη συνέλευση της 17/11/2008, παραβρέθηκε και εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους η βουλευτής του Κόμματος Εύα Μελά.
«
Τα προβλήματα του ΚΕΑΤ είναι χρόνια και οφείλονται στην πολιτική υποχρηματοδότησης, που θέλει να παραδώσει και την Ειδική Αγωγή στους ιδιώτες, στην ιδιωτική κερδοσκοπία και στη φιλανθρωπία. Αυτό το έχουν υποστεί, το έχουν νιώσει στο πετσί τους και οι μαθητές, που είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι γονείς και οι εργαζόμενοι.
Ο κόμπος πια έχει φτάσει στο χτένι. Γιατί μετά από πάρα πολλές υποσχέσεις εισπράττουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να λύσει τα προβλήματα. Ο ενωμένος αγώνας εργαζομένων, γονιών και μαθητών είναι μονόδρομος. Η λύση θα βρεθεί μέσα από τον αγώνα για μια αποκλειστικά δημόσια Ειδική Αγωγή και Πρόνοια, στην οποία δεν επιτρέπεται η κερδοσκοπία. Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες ότι στα πλαίσια αυτού του συστήματος μπορεί να υπάρξει αυτή η δημόσια Ειδική Αγωγή. Ο αγώνας πρέπει να είναι και για το σήμερα, να λειτουργήσει το ΚΕΑΤ για τις ανάγκες των μαθητών, αλλά και για μια άλλη προοπτική
».

Οι εργαζόμενοι κατέληξαν σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα δράσης.
την Τρίτη, 18/11 πραγματοποίησαν πικετοφορία στο κέντρο της Καλλιθέας και το βράδυ παράσταση εργαζομένων στο ΔΣ του Δήμου Καλλιθέας.
Τετάρτη 19/11,στις 12 μ. προέβησαν σε συμβολικό κλείσιμο της οδού Θησέως.
Την Πέμπτη, 20/11, οργάνωσαν κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στις 11 π.μ. και στις 7 μ.μ. σύσκεψη φορέων στο αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ.
Τέλος, σήμερα Παρασκευή, 21/11, 7 μ.μ. προέβησαν σε κλείσιμο της οδού Θησέως μαζί με φορείς.

Στη συνέχεια παραθέτουμε ένα απόσπασμα από παλαιότερη κινητοποίηση του ΚΕΚ ΑμΕΑ στις 18/03/2008. Το βίντεο ξεκινάει με το μήνυμα συμπαράστασης του Μάνου Δούκα.


...

Δεν υπάρχουν σχόλια: