Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

Καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ για προσπάθειες τρομοκράτησης μελών μαθητών της ΚΝΕ στα λύκεια Μύρινας.

Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, καταγγέλλει στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους του νησιού, την τρομοκράτηση από τους διευθυντές του ΕΠΑΛ και του Ενιαίου Λυκείου Μύρινας, κ.κ. Καζέπη Ιωάννη και Κωνσταντάρα Δημητρίου, των μαθητών και μελών της ΚΝΕ, που μοίραζαν έξω από το σχολείο, έντυπο με την πολιτική πρόταση της ΚΝΕ για το σχολείο και την εκπαίδευση.

Επιπλέον, όταν με τηλεφωνική του παρέμβαση ο Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου ζήτησε από το διευθυντή του ΕΠΑΛ Μύρινας, κ. Καζέπη, να σταματήσουν τις απαράδεκτες απειλές προς τα μέλη της ΚΝΕ, αυτός απάντησε αλαζονικά και επιτιμητικά.

Με αυτό τον τρόπο προάγεται η δημοκρατία, η ελευθερία της σκέψης και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών;
Το "έξυπνο" σχολείο που επαγγέλεται ο Υπουργός Παιδείας, είναι το σχολείο με μαθητές που αποστηθίζουν και δέχονται άκριτα την προπαγάνδα των αξιών του καπιταλισμού και της ΕΕ, καθώς και τις αντιεπιστημονικές και αναχρονιστικές θεωρίες που περνάνε μέσα από τα σχολικά βιβλία.
Είναι το σχολείο που τιμωρεί κάθε αντίθετη άποψη και προετοιμάζει τους αυριανούς εργαζόμενους που θα δέχονται άκριτα να τους εκμεταλλεύονται οι εργοδότες τους. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από ένα τέτοιο σχολείο.

Μόνη τους ελπίδα οι ταξικοί αγώνες με στόχο την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου."
..

Δεν υπάρχουν σχόλια: