Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.


ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά επίκαιρη η εκδήλωση που διοργάνωσε, τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ παρουσιάζοντας τις θέσεις της για την αγροτική παραγωγή στο Νομό μας.

Ομιλητής ήταν ο Βουλευτής και Πρόεδρος της ΣΕΑ Σταύρος Σκοπελίτης, ο οποίος επεσήμανε ότι η παρουσίαση αυτή γίνεται σε μια περίοδο ιδιαίτερης όξυνσης των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά και που οφείλονται στις πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, είτε αυτές ανήκαν στη ΝΔ, είτε στο ΠΑΣΟΚ.
Αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις της Ν.Ε. για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.

Το συμπέρασμα, πάντως, που βγήκε από την εκδήλωση του κόμματος είναι ότι απαιτείται αλλαγή της πολιτικής, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στον αγροτικό τομέα και να μπορέσουν να συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, αντλώντας έσοδα που θα τους επιτρέψουν το βιοπορισμό από τον πρωτογενή τομέα.

«Τέτοια αλλαγή δεν μπορεί να γίνει από τα κόμματα που κινούνται στους μονόδρομους της Ε.Ε. για αυτό και είναι αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης που υπάρχουν σήμερα και η ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να γίνει δυνατό να έρθει στην εξουσία μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μια πολιτική που θα ενισχύσει την προσπάθεια του μικρομεσαίου αγροτοκτηνοτρόφου, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να στεριώσει στον τόπο του», επεσήμανε ο κ. Σκοπελίτης.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στρατής Αντώνας και οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της ΝΑΣ, Βαγγέλης Παλαιολόγος και Ελένη Βουλβούλη.

Να σημειώσουμε ότι τις αμέσως προσεχείς μέρες το ΚΚΕ προγραμματίζει να δώσει συνέντευξη Τύπου, ώστε η ΝΕ Λέσβου να αναλύσει τις θέσεις της για τα ζητήματα που προκύπτουν στον αγροτικό τομέα.

Αιολικά Νέα, 26/11/2008
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: