Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΠΟΔΝ


Ιδιαίτερα «ενοχλητική» για τον ιμπεριαλισμό, αποδεικνύεται η αποστολή αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

Η αποστολή της ΠΟΔΝ, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Νοέμβρη, φιλοξενείται με την ευθύνη (από κοινού) της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, της Παλαιστινιακής Δημοκρατικής Ενωσης Νεολαίας, της Νεολαίας του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισραήλ.

Μεγάλα εμπόδια, ωστόσο, συνάντησαν ορισμένοι νεολαίοι αντιπρόσωποι που επιχείρησαν να ταξιδέψουν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον εκπρόσωπο του Κινήματος Νέων Κομμουνιστών Γαλλίας, Yan Leroi, δεν επιτράπηκε καν να ταξιδέψει για το Τελ Αβίβ. Όπως του «εξήγησε» η Γαλλική Αστυνομία στο αεροδρόμιο «Charles De Gaulle» του Παρισιού (σε πρωτεύουσα χώρας της ΕΕ, σημειώνουμε), δεν του επιτρέπεται να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο ισραηλινής εταιρείας γιατί η ιδεολογία του εναντιώνεται στα συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ!

Ο δε πρόεδρος της ΠΟΔΝ, Tiago Vieira, με την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ υπέστη ανάκριση 4 ωρών! Οι εκπρόσωποι των ισραηλινών αρχών τον ρωτούσαν για ποιο λόγο θα μείνει 5 μέρες στη χώρα και τον «ενημέρωναν» ότι είναι πολύ επικίνδυνο το γεγονός ότι θα συναντήσει κομμουνιστές, και ιδιαίτερα Αραβες κομμουνιστές!

Παρά τα εμπόδια αυτά, στην Παλαιστίνη ήδη βρίσκονται εκτός από τις φιλοξενούσες οργανώσεις, αντιπροσωπείες της ΚΝΕ, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Πορτογαλίας και της ΕΔΟΝ.
Την ΚΝΕ εκπροσωπεί ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
Η αποστολή θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων αλληλεγγύης με κόμματα, οργανώσεις νεολαίας, κινήματα και φορείς στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

..

Δεν υπάρχουν σχόλια: