Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΄ΓΩ...

Είπα και ΄γω.
Τι "έρωτας" και αυτός με το περιβάλλον και τον άνθρωπο!
Γιατί άραγε τόση προσπάθεια να μας πείσει, τόσο άγχος να μας "προστατεύσει";
Γέμισαν εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοράσεις με διαφημίσεις και νουθετήσεις πως "αν το μοντέλο της οικονομικής ανάπτυξης δεν συμβάλλει στην πρόοδο της κοινωνίας, δεν μπορεί να είναι πετυχημένο".
Ανακάλυψαν άλλη μια φορά τον τροχό !!!

Και να ΄σου "... οι ροζ σελίδες της εφημερίδας να μετασχηματίζονται σε ένα χάρτινο πουλί origami που συναντά τα παιδιά στο παιχνίδι, τους φοιτητές στο πανεπιστήμιο, τους ανθρώπους στο χώρο εργασίας τους. Ταξιδεύει σε μουσεία και σε τοπία υψηλού φυσικού κάλλους, φτάνει μέχρι τις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα που τοποθετεί τους απρόσωπους οικονομικούς δείκτες στη συναισθηματική τους διάσταση (τι είπες τώρα !!!) και οδηγεί την ανάπτυξη στην πρόοδο. Πρόκειται για μια επικοινωνιακή εκστρατεία που, όπως υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της, δεν βασίζεται σε υποσχέσεις αλλά σε πράξεις."
Αυτή η τελευταία λέξη από την παραπάνω φράση είναι και το κλειδί !

Ευτυχώς η απορία μου λύθηκε σύντομα και συγχρόνως το άγχος μου μη τυχόν ήρθε ο σοσιαλισμός και δεν το πήρα χαμπάρι σταμάτησε:
" Είναι καιρός, χρέος και καθήκον της επιχειρηματικής κοινότητας να ανοίξουμε όλοι τα πανιά μας, να επενδύσουμε στη χώρας μας, να αναλάβουμε ρίσκα, γιατί πάνω από όλα προέχει το καλό του τόπου», τόνισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μ. Σάλλας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του στοχευμένου προγράμματος Πράσινης Ανάπτυξης, μέσω της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η συνολική επένδυση που θα γίνει μέσω της σύμπραξης των τριών φορέων (τα δύο υπουργεία 35% και της Τράπεζας Πειραιώς 65%) ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για την Πράσινη Επιχειρηματικότητα, την μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε οργανωμένες βιομηχανικά περιοχές και την ενίσχυση της Πράσινης Ανάπτυξης."

Είπα και ΄γω...

Aristeri Poria

Υ.Γ. Μια ιδέα από το μετοχολόγιο της Τράπεζας Πειραιώς μπορείτε να πάρετε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: