Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μιχαλολιάκος, Πλεύρης - Μισθοδοτούμενοι "έκτακτοι" συνεργάτες από την ΚΥΠ το 1982


Μιχαλολιάκος, Πλεύρης - Μισθοδοτούμενοι συνεργάτες από την ΚΥΠ το 1982 με 120 και 200 χιλιάδες αντίστοιχα



Νίκος Μιχαλολιάκος, Κωσταντίνος Πλεύρης και Πολύδωρος Δάκογλου, μεταξύ αυτών που μισθοδοτούνταν την περίοδο ‘80-‘82 από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών ως συνεργάτες της -για αδιευκρίνιστες υπηρεσίες "πρακτόρων" πληροφοριών- σύμφωνα με έγγραφο των Wikileaks.
Το εν λόγω έγγραφο της Κ.Υ.Π. [νυν Ε.Υ.Π.], που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω των Wikileaks και δεν έχει απορριφθεί επισήμως, δείχνει πόσα έπαιρναν μικροί και μεγάλοι πράκτορες, απομυζώντας το Δημόσιο.
Αίσθηση προκαλούν τα δυο ευρήματα από το έγγραφο αυτό. Το μεν είναι το ποιοί είναι οι μισθοδοτούμενοι της κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και δε άλλο είναι τα ποσά που αυτοί ελάμβαναν.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο του εγγράφου οι μισθοί όλων των συνεργατών ήταν έως και 10πλάσιοι του μέσου μισθού στην Ελλάδα μεταξύ 1980-1982.
Αν η υπόθεση διερευνηθεί διεξοδικά και σε βάθος και δεν περιοριστεί σε επιδερμική προσέγγιση, ενδέχεται να προκύψουν σημαντικά ευρήματα για το ρόλο ανθρώπων των Μ.Μ.Ε. και της πολιτικής, καθώς και για τη διαχρονική διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο φαίνεται ότι ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος ελάμβανε μηνιαίο μισθό ύψους 120.000 δραχμών και ο Κ. Πλεύρης 200.000 δραχμές μηνιαίως , ως υψηλά αμειβόμενος, όταν ο μέσος μισθός -τότε- κυμαινόταν μεταξύ 12-15.000 δραχμών.
Επίσης, μισθοδοτούνταν με 92.000 δραχμές κι ο πρόεδρος του ΕΝΕΚ [εθνικιστική νεοναζιστική οργάνωση] και εν συνεχεία, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Πολύδωρος Δάκογλου, κι ο προσφάτως καταδικασθής για υποθέσεις εκβιασμών εκδότης-ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, με τον παχυλό μισθό 180.000 δραχμών.
 
Ο σχετικός σύνδεσμος από τα wilileaks:
 
Δείτε ακόμα: Οι γνωστοί - άγνωστοι χρηματοδότες των ορφανών του Χίτλερ


Δεν υπάρχουν σχόλια: