Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Περιφερειακά συμβούλια Κρήτης - Β. Αιγαίου: Ψηφίσματα ενάντια στα σχέδια για επέμβαση στη Συρία

Απαιτούν από την κυβέρνηση με κανέναν τρόπο να μη συμμετάσχει στον πόλεμο
 
 
Με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με το ΚΚΕ, συζητήθηκε την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ψήφισμα για τις εξελίξεις στη Συρία και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Μετά τη συζήτηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω απόφαση:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, με αφορμή την απειλούμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και καλεί την κυβέρνηση, η οποία έχει την ευθύνη της χάραξης και άσκησης της εξωτερικής πολιτικής, να μην επιτρέψει την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις και τη χρήση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σ' αυτή».
 
Αντίστοιχα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου, σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ομόφωνο ψήφισμά του:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση ενάντια στη Συρία από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ (...) Το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου ζητά από την κυβέρνηση να αρνηθεί την οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ (...) να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στη στρατιωτική επέμβαση ενάντια στη Συρία και το λαό της, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά στρατιωτική εγκατάσταση που βρίσκεται στο έδαφος της χώρας μας για το σκοπό αυτό».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: