Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ: Το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς συνεχίζεται

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες να μαζικοποιήσουν τους συλλόγους τους, να μαζικοποιηθούν γύρω από την ΠΑΣΥ (www.pasy.gr) και να αποτρέψουν τον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων τους απευθύνει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου της Λέσβου του ΚΚΕ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Ξεκίνησε με την ένταξή της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ και τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν ήταν τέτοια που να φτάσει ο αγροτοκτηνοτροφικός πληθυσμός περίπου στο 7% ώστε να μπορούν να εισάγονται αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα από τις άλλες χώρες μέλη της.
Στην πορεία τους έδωσαν επιδοτήσεις, για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις τους και μείωσαν τις τιμές πώλησης των προϊόντων.
Σιγά σιγά, και ενώ οι τιμές μένουν σταθερές, μειώθηκαν οι επιδοτήσεις και άλλαξαν και τον τρόπο επιδότησης π.χ. λάδι, ενώ τα εφόδια που πρέπει να έχει ο αγρότης για την παραγωγή συνεχώς αυξάνονται. Επομένως έβγαλαν από την παραγωγή πολλές χιλιάδες μικρομεσαίων αγροτών.
 
Έτσι άρχισε και η αθρόα εισαγωγή, ενώ η χώρα μας ήταν εξαγωγική μέχρι τότε, αγροτικών προϊόντων από λάδι, γάλα, κρέας και άλλα για την εγχώρια κατανάλωση.
Δεν τους έφταναν όμως τα μέτρα αυτά και κάθε τόσο οι κυβερνήσεις της χώρας μας μαζί με την ΕΕ ανανεώνουν την καταστροφική πολιτική τους για τους αγρότες μας.
 
Ήρθε η ώρα να πετάξουν όσους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους μέχρι τώρα άντεξαν τελείως έξω από τα βοσκοτόπια τους. Από τα 634.000 στρέμματα που δηλώθηκαν το 2012 και ήταν επιλέξιμα, δηλαδή μπορούσαν να επιδοτηθούν οι κτηνοτρόφοι που έβοσκαν εκεί τα ζώα τους, τώρα τα μειώνουν στα 388.000, δηλαδή μείωση κατά 40%.
Οι αντιαγροτικές αυτές πολιτικές που μοναδικό στόχο έχουν να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτών. Πρέπει να καταδικάσουν και όσους μέχρι σήμερα με τον έναν ή άλλον τρόπο συνηγορούσαν υπέρ αυτής της πολιτικής και να μην πιστεύουν πια στα κροκοδείλια δάκρυά τους που στόχο έχουν να τους παγιδέψουν για να μπορούν ανενόχλητοι να παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια διεκδικώντας καρέκλες είτε στην ΕΑΣ, είτε στους συνεταιρισμούς, είτε στην Τοπική Διοίκηση ή ακόμα και βουλευτικές.
 
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες μας να μαζικοποιήσουν τους συλλόγους τους, να συσπειρωθούν γύρω από την ΠΑΣΥ, που αταλάντευτα αγωνίζεται για τα συμφέροντά τους. Να βάλουν στόχο να αποτρέψουν τον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων τους και να παραμείνουν οι συντελεστές όπως ήταν μέχρι το 2012, με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, και να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να τους αποτελειώσει με τα νέα αυτά αντιαγροτικά μέτρα που θέλει να πάρει και να τους προσθέσει στις λίστες των ανέργων. Να βάλουν στόχο την αλλαγή του σάπιου αυτού καπιταλιστικού συστήματος, που είναι υπεύθυνο για τα δεινά τους, με αυτό της λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας για να μπορούν να δουλεύουν στη γη τους και να απολαμβάνουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: