Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Π.Ε.Κ.: Ο υπ. Ναυτιλίας ταξίδεψε στη Λέσβο για να πάρει μέρος στα γυρίσματα εκπομπής ιδιωτικού καναλιού...

...και όχι για να δει από κοντά και να δώσει λύσεις στα προβλήματα του νησιού
 
Την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Μυτιλήνη για να πάρει μέρος σε γυρίσματα εκπομπής ιδιωτικού καναλιού, αλλά και για την προσωπική του προβολή, καυτηριάζει με δελτίο Τύπου το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (www.peklesvou.blogspot.gr).
Όπως σημειώνει, καλό θα ήταν ο υπουργός να επισκεπτόταν τη Λέσβο για να δει από κοντά την άσχημη κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, για να δει από κοντά τους ανέργους του νησιού.
 
Αναλυτικά, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο επισημαίνει:
 
«Δεν μας προξενεί έκπληξη η είδηση ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτης ήρθε στη Μυτιλήνη με γνωστό δημοσιογράφο να πάρει μέρος ως πρωταγωνιστής σε κάποια γυρίσματα εκπομπής, για τις ανάγκες καναλιού ιδιοκτησίας γνωστού εφοπλιστή, αλλά και για προσωπική προβολή. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα συμφέροντα που εξυπηρετεί αυτό το υπουργείο, που κάθε άλλο παρά λαϊκά είναι.
Μας ξαναθυμίζει με αυτήν την αναπάντεχη εμφάνισή του ο υπουργός το σύνθημα:
"Αυτό το υπουργείο δεν είναι του Αιγαίου, είναι των εφοπλιστών και του κεφαλαίου".
Τη στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα που εποπτεύει πνίγονται στα προβλήματα και σύμφωνα με δημοσιεύματα γίνονται περικοπές και στις περιπολίες λόγω έλλειψης καυσίμων και η συντήρηση των πλωτών και επίγειων μέσων μεταφοράς είναι προβληματική, ούτε με αυτό δεν ακούσαμε να ασχοληθεί.
Καλό θα ήταν ο υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης να επισκεπτόταν τη Λέσβο για να δει από κοντά την άσχημη κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Ιδιαίτερα στη Λήμνο και τον Άϊ-Στράτη, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Βόρεια Ελλάδα, που πριν ακόμα φύγει το καλοκαίρι τα δρομολόγια άρχισαν να λιγοστεύουν.
Να δει και να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στο χώρο της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας, με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι σε υπολειτουργία, με αποστελεχωμένους από προσωπικό Παιδικούς Σταθμούς και Αγροτικά Ιατρεία, και τις υπό απειλή από τις τράπεζες κατασχέσεις σπιτιών για χρέη που αδυνατούν να πληρώσουν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και αγρότες και γενικά η κάθε λαϊκή οικογένεια.
Ας έκανε μια βόλτα από τον ΟΑΕΔ να δει από κοντά τους ανέργους και τους νέους μας, που στριμώχνονται στις ουρές για κάποιο πρόγραμμα διαχείρισης της εξαθλίωσης, έστω και για να εξασφαλίσουν μια φέτα ψωμί, που μόνο ως αριθμητικά νούμερα τους γνωρίζει ο κύριος υπουργός.
Δεν μας υποχρεώσατε με την επίσκεψή σας, κύριε υπουργέ!».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: