Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κινητοποιήσεις αγροτών από την ερχόμενη εβδομάδα - Παναγροτικό Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ.

Κινητοποιήσεις αγροτών από την ερχόμενη εβδομάδα
Παναγροτικό Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη
 

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για την πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, στη Λάρισα.
 
Στα χωριά της Καρδίτσας, τα τρακτέρ έχουν ήδη βγει στις πλατείες. Οι αγρότες στο Δάμασι Λάρισας αποφάσισαν να βγάλουν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία του χωριού, την Κυριακή 8 Δεκέμβρη, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα πάρουν κι άλλοι Αγροτικοί Σύλλογοι σε χωριά των νομών της Θεσσαλίας.
 
Κάλεσμα στους αγρότες του νομού να πάρουν, μαζικά, μέρος στην πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 10 Δεκέμβρη απηύθυναν οι εκπρόσωποι του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
Συγκέντρωση διοργανώνει και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, επίσης την Τρίτη 10 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και καλεί τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα.
 
Με ανακοίνωσή της, η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί σε παλλεσβιακό - παναγροτικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.
 
Οι αγρότες ξεσηκώνονται ενάντια στη φορολόγηση εισοδήματος, σπιτιών και χωραφιών, στις αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, του πετρελαίου, των ζωοτροφών, στη μείωση της επιστροφής ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Καυσίμων, στα χαράτσια στα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ - ΟΓΑ, στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, στις περικοπές και κρατήσεις στις επιδοτήσεις, στη μείωση της πενιχρής αγροτικής σύνταξης και στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: