Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Λέσβου για το 2014 φέρνει νέα βάρη και βάσανα για το λεσβιακό λαό

Τον καταψήφισε η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Λέσβου

«…Η μείωση αυτή του προϋπολογισμού οφείλεται στο ψαλίδισμα των κρατικών δαπανών που εκτός από τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες στην ασφάλιση, στην υγεία και την πρόνοια εφαρμόζεται και στην χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης (στους Δήμους και στις Περιφέρειες) με δραματικούς ρυθμούς.
Η χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης όπως καταγράφεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014 εντάσσεται στο «Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014-2017» και αποτελεί βασικό κρατικό μηχανισμό για την προώθηση των αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο.
Επιβεβαιώθηκε στη τριετία εφαρμογής του «Καλλικράτη» η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ότι η Τοπική Διοίκηση ως αναπόσπαστο κρατικό όργανο της Κεντρικής Διοίκησης έχει αποστολή και ρόλο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις των εργαζομένων, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και έργων.
Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε κατά την τριετία που πέρασε και συνεχίζει να εφαρμόζεται και από την «ανεξάρτητη» Δημοτική Αρχή Λέσβου του κ. Βουνάτσου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων…»
Τελικά ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε παρά τις υποκριτικές διαμαρτυρίες και τα «κλάματα» για το πετσόκομμα των πόρων με 23 ψήφους ενώ καταψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και άλλους 3 δημοτικούς συμβούλους.
«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα κάνει ότι μπορεί για να ενημερωθεί ο Λεσβιακός λαός για το τι τον περιμένει και το 2014, να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα για τη λαϊκή οργάνωση και διεκδίκηση άμεσων μέτρων που έχουν επείγοντα χαρακτήρα για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων».
 
περισσότερα εδώ: neo-empros.net (φ.1024/18.12.2013)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: