Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΟΙ "ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ"

Τι μπορείς να μάθεις….

Ένας από τους λόγους που δημιουργήσαμε αυτό το blog είναι η ανάδειξη της ιστορίας του ΔΣΕ και ειδικότερα του Δημοκρατικού Στρατού Μυτιλήνης. Μαχητές του ΔΣΜ που θυσίασαν τη ζωή τους για τα ιδανικά τους, ιστορικά γεγονότα, νίκες και ήττες, καθώς και οι επικρατούσες συνθήκες εκείνης της εποχής, φιλοδοξούμε να γίνουν ευρύτερα γνωστές και μέσω του διαδικτύου. Έχουμε την γνώση ότι δεν είμαστε οι μόνοι (πολλοί άλλοι σύντροφοι επάξια το κάνουν) αλλά ούτε ίσως και οι «αποκλειστικοί αντιπρόσωποι» της αλήθειας, όμως…

Για να συγκεντρώσεις στοιχεία και πηγές που αφορούν αυτό το μεγάλο θέμα συχνά – πυκνά απευθύνεσαι στις μηχανές αναζήτησης. Από αυτές λοιπόν «φτάσαμε» σε μια ιστοσελίδα που βλέπει να πράγματα από την άλλη πλευρά του νομίσματος, το όνομά της …. «Επανελληνισμός»
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από το όνομα της ιστοσελίδας, οι δημιουργοί της μάλλον έχουν πιο «ανεπτυγμένα» τα Ελληνικά αντανακλαστικά τους σε αντίθεση (πάντα σύμφωνα με την άποψή τους) με τους αριστερούς και κομμουνιστές οι οποίοι και «προδότες» είναι και «φόνευσαν» και «προσπάθησαν να σύρουν την (λατρευτή μας) Ελλάδα στο άρμα του Κομμουνισμού»…



Ανάμεσα λοιπόν στα άλλα «όμορφα» που αναφέρονται σε αυτή την Ελληναράδικη ιστοσελίδα, παραθέτεται και ένας «Πίναξ Συγκεντρωτικός των φονευθέντων Αξιωματικών του Γ' Σώματος Στρατού από 1ης Ιανουαρίου 1947 μέχρι τέλους του 1950» καθώς και ο πίναξ «Αγνοούμενοι (Συλληφθέντες υπό των συμμοριτών και προφανώς εκτελεσθέντες)». Και οι δύο αυτοί πίνακες αναφέρουν συνολικά 243 ονοματεπώνυμα «πεσόντων» και «αγνοούμενων» (www.epanellinismos.com).

Παραβλέποντας τις επιδιώξεις και τα κίνητρα των αντιμαχόμενων πλευρών, από περιέργεια «χτυπήσαμε» στο google τα δύο πρώτα ονόματα από αυτές τις λίστες κοιτώντας μόνο την πρώτη σελίδα που μας έδινε ως αποτελέσματα αναζήτησης.
Και ως εκ θαύματος για το όνομα «Υπτγος Γεώργιος Κώτσαλος» οδηγηθήκαμε στο blog kavala-gv.blogspot.com, στο οποίο σε ανάρτηση του με τίτλο «Λόγια του αέρα» αναφέρεται:

«… Βέβαια, εκτός από τους νεκρούς που προκλήθηκαν από τη δράση των πολεμικών αεροσκαφών (σ.σ εννοεί τους μαχητές του ΔΣΕ που σκοτώθηκαν από τις πρωτοδοκιμαζόμενες βόμβες Ναπάλμ…) που ξεκινούσαν από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο (σ.σ. το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα), είχε και η «εθνικόφρων» παράταξη έναν διακεκριμένο νεκρό, έναν πρωτοπόρο του αγώνα εναντίον των «συμμοριτών». Αυτός ήταν ο υποστράτηγος Γεώργιος Κώτσαλος, διοικητής της 7ης Μεραρχίας Πεζικού, που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα -μαζί με άλλα 21 άτομα- στις 6 Ιουνίου 1949. Το αεροπλάνο που μετέφερε τους άτυχους επιβάτες είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, πήρε φωτιά εν πτήσει και συνετρίβη κοντά στη Μαλακάσα. Το (περιπόθητο τώρα πια από τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες) στρατόπεδο Κωτσάλου στο Καρά – Ορμάν πήρε το όνομά του από τον 56χρονο –όταν σκοτώθηκε- ανώτερο αξιωματικό» (kavala-gv.blogspot.com).

Μπορούμε να μάθουμε κύριοι του «Επανελληνισμού» που και πως ακριβώς εφονεύθη; Από αετό – αντάρτη που παρεμβληθεί στα φτερά του αεροπλάνου, από «δολιοφθορείς εδάφους» ή μήπως το μολύβι του νικητή – που γράφει και την ιστορία – το αποφάσισε; Μήπως ξεχάσατε να συμπεριλάβετε και... τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας με την αποστολή της Manchester United;

Και είναι μόνο ένας από τους 243 «φονευθέντες», δεν ψάξαμε για άλλα ονόματαΤέτοια ιστορία να μας λείπει

Aristeri Poria


Δεν υπάρχουν σχόλια: