Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΑΥΞΗΣΗ 0% ΕΠ΄ ΑΟΡΙΣΤΟΝ !!!

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), την διοίκηση της οποίας έχουν ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ, υπέγραψε με τους ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) μια τρισάθλια και κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) με «αύξηση» 0% επ’ αόριστον!!! Όχι για ένα, δύο ή πέντε χρόνια… Επ’ αόριστον!!!

Δεν πρόκειται για φάρσα! Είναι η αλήθεια μιας εργατικής τραγωδίας που φέρνει την υπογραφή του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, την υπογραφή της ξετσίπωτης συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα των διαπραγματεύσεων και της υπογραφής της ΣΣΕ δε συζητήθηκε ποτέ στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και όλα έγιναν «εν κρυπτώ» και «εν μια νυκτί»…

Μετά την υπογραφή από την ΟΙΕΛΕ για μηδενική αύξηση, ο βασικός μισθός σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών για το νεοπροσληφθέντα εκπαιδευτικό, καθηλώνεται επ’ αόριστον στα 648,13 ευρώ και αντίστοιχα το ωρομίσθιο στα 8,99 ευρώ, όσο ακριβώς ήταν το 2008. Πρόκειται για την πρώτη ΣΣΕ μηδενικής αύξησης και η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο αφού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις Συλλογικές Συμβάσεις και άλλων εργαζομένων.

Οι Καρεκλοκένταυροι της ΟΙΕΛΕ ισχυρίζονται ότι η σύμβαση που υπέγραψαν είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ διατείνουν ότι πιέστηκαν απο τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Είναι άθλιοι! Η διαμεσολάβηση που επέλεξαν ως δρόμο, μπορούσε να γίνει γι’ αυτούς το πρόσχημα, αν τους έδινε έστω και αυτό το επαίσχυντο κατώτατο όριο (739,56 ευρώ) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) της ΓΣΕΕ. Αυτοί κατάφεραν το ακατόρθωτο! Να δώσουν ό,τι συμφέρει και ό,τι απαίτησαν τα αφεντικά της PALSO. Άξιος ο μισθός τους!!!

η συνέχεια στο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

....

Δεν υπάρχουν σχόλια: