Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Π.Ε.Κ.: ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - 10 Φλεβάρη

Με ανακοίνωση η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν δυναμικά τη συμμετοχή τους στην απεργία και στη συγκέντρωση την αντίθεσή τους στα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση με τις πολιτικές της επιλογές, που συναποφασίζονται στα κέντρα της πλουτοκρατίας στην ΕΕ, και την στήριξή της από τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ και τη συναίνεση της Ν.Δ., καλεί τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τη νεολαία και γενικά τη λαϊκή οικογένεια να πληρώσουν την κρίση, τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιούργησαν τα μονοπώλια, οι τράπεζες, οι κυβερνήσεις τους και ζητάει συναίνεση στην εγκληματική πολιτική της ενάντια στην εργατική τάξη, και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η επίθεση της κυβέρνησης της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, βρίσκεται σε εξέλιξη:
-Με την καταλήστευση του εισοδήματος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
-Με το νέο κύμα ακρίβειας σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης. Τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα φάρμακα, στα εισιτήρια, στα είδη διατροφής και πάει λέγοντας.
-Με την προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.
-Με την καταπάτηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την επιβολή των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων εργασίας, με την συνδρομή της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.
-Με το νέο νομοσχέδιο για την υγεία, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, τους ασθενείς σε πελάτες και αυτούς που θησαυρίζουν με τον πλούτο που παράγει ο λαός, σε εμπόρους υγείας.
-Με την ανεργία να τσακίζει την λαϊκή οικογένεια, ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες και τις ουρές ανέργων στον ΟΑΕΔ για ένα επίδομα πείνας.

Η διοίκηση του Π.Ε.Κ. εξετάζοντας την κατάσταση και συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της, σε συντονισμό με Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση, αποφάσισε την κήρυξη Παλλεσβιακής, Πανεργατικής Απεργίας, την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ.

Καλούμε τα συνδικάτα τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, έχοντας δεδομένο ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι θερμός υποστηριχτής της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, πιστός συνομιλητής των βιομήχανων, της κυβέρνησης και της τρόικας. Έχει αναλάβει ρόλο στο απέναντι στρατόπεδο από τους εργαζόμενους, καθώς και οι ομογάλακτοι της σε μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Δεν πρέπει να τους περιμένουμε. Έχουν διαλέξει εδώ και χρόνια το δρόμο του συμβιβασμού, της συνδιαλλαγής και υπηρετούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ και γενικά της πλουτοκρατίας. Δεν πρέπει πλέον κανένας εργαζόμενος να διατηρεί αυταπάτες ότι αυτές οι ηγεσίες μπορούν να αλλάξουν και να οργανώσουν αγώνες για τα δίκια των εργαζομένων.

Όλοι λοιπόν. Εργαζόμενες – εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι, με πείσμα στην οργάνωση της απεργίας στις 10 ΦΛΕΒΑΡΗ και της απεργιακής συγκέντρωσης 10:30 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς».
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: