Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Απίστευτο κι όμως αληθινό !!!
Ο Δήμος Λέσβου με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωϊ, ενημέρωνε τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Μυτιλήνης, ότι λόγω προσωρινής οικονομικής δυσχέρειας και έως τη λήψη της πρώτης τακτικής επιχορήγησης απο το Υπουργείο Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι Σταθμοί αδυνατούν να προσφέρουν διατροφή στα βρέφη και στα νήπια που φιλοξενούν.
Παρακαλούν λοιπόν τους γονείς να εφοδιάζουν τα παιδιά τους με το απαραίτητο φαγητό τους !!!
Μάλιστα σήμερα το πρωί καλούσαν τους εργαζόμενους γονείς των παιδιών να αφήσουν τις δουλειές τους και να πάνε να πάρουν τα παιδιά τους μέχρι τις 1 το μεσημέρι, για να μην μείνουν νηστικά.
Όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων, η οικονομική κατάσταση στο Δήμο Λέσβου πρέπει να είχε φτάσει στο απροχώρητο με συνέπεια να παρατηρούνται τώρα τέτοια ακραία φαινόμενα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Δε φτάνει τα όσα δεινά έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι εργαζόμενες μητέρες βρεφών και νηπίων, που με στερήσεις εξοικονομούν τα χαράτσια (τροφεία), τα οποία επιβλήθηκαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάνε τα 120 ευρώ το μήνα, ώστε να μπορούν να έχουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το κερασάκι στη τούρτα ήταν, η σημερινή ενέργεια της δημοτικής αρχής του Δήμου Λέσβου να καλέσει, μέσω των υπευθύνων των βρεφονηπιακών σταθμών, τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους το μεσημέρι (1.00 μ.μ.), διότι οι προμηθευτές δεν τους προμηθεύουν πλέον τα απαραίτητα για τη σίτιση των παιδιών.
Ρωτάμε τη προηγούμενη, αλλά και τη νέα Δημοτική Αρχή, που συμπτωματικά έχουν τον ίδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, τι γίνονται τα χαράτσια των παιδιών, που ήδη έχουν προκαταβάλει οι γονείς στην Συνεταιριστική Τράπεζα, που πρόεδρος της τυχαίνει να είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του τέως δήμου Μυτιλήνης και του νυν δήμου Λέσβου;
Είναι απαράδεκτο στη σημερινή εποχή, η περικοπή της σίτισης των βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μας γυρίζει πολλά-πολλά χρόνια πίσω, με πολλαπλές συνέπειες.
Σε παλιότερη ανακοίνωση το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, είχε επισημάνει τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και σε έμψυχο υλικό, για την σωστή λειτουργία και στελέχωση σύγχρονων παιδικών σταθμών, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των βρεφών και νηπίων του δήμου, με πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Βέβαια η Δημοτική Αρχή του κ. Γιακαλή αποχώρησε από το Δήμο, χωρίς να διεκδικήσει το παραμικρό.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, αγρότες, άνεργους, νέους και νέες να παλέψουν, για δωρεάν δημόσια προσχολική αγωγή, που θα είναι αποκλειστικά υποχρέωση του κράτους, για:
· Κρατικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.
· Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
· Κατάργηση όλων των τροφείων.
· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και αυτών που έληξε η σύμβασή τους.
· Μαζικές προσλήψεις προσωπικού, άνοιγμα νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με προτεραιότητα τις λαϊκές συνοικίες όπου μένουν εργαζόμενοι.

αναδημοσίευση από lesvosnews.gr


Στο Νέο Εμπρός (www.neo-empros.net) Φ.898/22.12.2010, διαβάσαμε σχετικά:

"Βροχή πέφτουν οι διαμαρτυρίες των γονέων που φοιτούν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς της Μυτιλήνης. Οι γονείς διαμαρτύρονται γιατί σε πολλές περιπτώσεις πληρώνουν τροφεία 60 έως 70 ευρώ το μήνα χωρίς να τηρείται στοιχειωδώς το πρόγραμμα διατροφής. Το κρέας έχει γίνει είδος πολυτελείας για τα παιδιά. Το περίεργο είναι ότι οι γονείς καταθέτουν τα τροφεία σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Μυτιλήνης παρ΄ότι υπάρχει αυτοτελής διαχείριση στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, που έχει και προυπολογισμό εσόδων-εξόδων και δικά του όργανα διοίκησης.

Για σύγκριση και μόνο αναφέρουμε ότι στο Δήμο Αγιάσου στις περισσότερες περιπτώσεις τα τροφεία δεν ξεπερνούν τα 9 ευρώ το μήνα. Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει απαλλαγή και η διαχείριση του παιδικού σταθμού θα κλείσει με σημαντικό πλεόνασμα. Ενώ η διατροφή των παιδιών από άποψη ποιότητας υπερτερεί κατά πολύ των προδιαγραφών που έχει ορίσει το Υπουργείο Υγείας-Πρόνοιας.

Σε κάθε περίπτωση το αίτημα για κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι εφικτό και αναγκαίο".

Καλώς δεχθήκαμε τον Καλλικράτη τους...

....


Δεν υπάρχουν σχόλια: