Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Κατάθεση πρότασης συζητήσεως θέματος στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου από τους εκλεγμένους της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε πρόεδρε,  
Έχοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλα τα σχεδόν τα νησιά του βορείου Αιγαίου με το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Όπου η μεταφορά των μαθητών είναι κυριολεκτικά στον αέρα αφού η ευθύνη μεταφοράς πέρασε στους δήμους, οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία δημοπράτησης του μεταφορικού έργου, με αποτέλεσμα να καλούνται οι περιφέρειες να παρατείνουν την ισχύ των περσινών συμβάσεων, κάτι που επίσης δεν έχει γίνει. Η παράταση που έχει δοθεί από το ΥΠ.ΕΣ εκπνέει και τίποτα δεν έχει αλλάξει ενώ, τα 150 εκατομμύρια που υποτίθεται πως εξασφάλισε το ΥΠ.ΕΣ είναι κατά 100 εκατομμύρια λιγότερα αφού πέρσι που διατέθηκαν 250 εκατομμύρια ευρώ.
Πιστεύοντας ότι με τον τρόπο που υλοποιούν οι δήμοι αδιαμαρτύρητα της κατευθύνσεις του ΥΠ.ΕΣ, μεθοδεύεται η εφαρμογή της τρίτης επιλογής της σχετικής εγκύκλιου του ΥΠ.ΕΣ, την μεταφορά δηλαδή αυτής της σοβαρότατης ευθύνης στους ιδίους τους γονείς.

Καταθέτουμε σήμερα στην Π.Ε.Δ Βορειου Αιγαίου πρόταση κοινού συντονισμού γιατί το πρόβλημα αφορά όλους τους κάτοικους του Βορείου Αιγαίου, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει όλοι οι δήμοι της περιφέρειας μας να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Για τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο
Βαγγέλης Παλαιολόγος - Δημοτικός Σύμβουλος Λέσβου, Μέλος Δ.Σ Π.Ε.Δ Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: