Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Για τους εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας σε Φούρνους, Ικαρία και Σάμο

ΕΡΩΤΗΣΗ  
Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών και Οικονομικών
 
Θέμα: Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω της ΜΚΟ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και στην Π.Ε. Σάμου
 
 
 
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στo πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, που υλοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας μέσω της ΜΚΟ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» στους Δήμους Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων και στην Π.Ε. Σάμου. Παρότι το πρόγραμμα έχει τελειώσει από τον Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί όλα τα δεδουλευμένα τους.  Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί ένα μέρος των δεδουλευμένων τους που ανέρχεται στο 10% του συνόλου των αποδοχών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι με πολύ μεγάλη καθυστέρηση καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους και τα προηγούμενα δεδουλευμένα τους. Για τους εργαζόμενους αυτούς, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μακροχρόνια άνεργοι χωρίς άλλους πόρους ζωής, τα ποσά που τους οφείλονται είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους ίδιους και την επιβίωση των οικογενειών τους.
 
Είναι απαράδεκτο Κυβέρνηση, δημοτικές αρχές του «Καλλικράτη» και οι διάφορες ΜΚΟ - και μάλιστα «με το αζημίωτο», να εμπορεύονται τη φτώχεια και την ανεργία μέσα από την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων. Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει έφερε το θέμα στη Βουλή  απαιτώντας να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στις οποίες καλούνται να εργαστούν όσοι έχουν προσληφθεί μέσω και διάφορων ΜΚΟ στα πλαίσια του προγράμματος της «κοινωφελούς εργασίας» που υλοποιείται με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας.
 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
  • Για ποιους λόγους μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί οι εργαζόμενοι; Ποιος ευθύνεται για την απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση;
  • Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να εξοφληθούν όλα τα ποσά που τους οφείλονται.
Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Διαμάντω Μανωλάκου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: