Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PRAKTIKER ΕΛΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ www.emporoipalliloi.blogspot.gr


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην Praktiker Hellas A.E.
 
 
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι στα Praktiker
Η πολυεθνική Praktiker εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει εξαπολύσει άνευ προηγουμένου επίθεση στο σύνολο των εργαζόμενων της.
 
Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες απολύσεις και πιο συγκεκριμένα απ΄ την αρχή της χρονιάς έχει προβεί σε 35 απολύσεις πανελλαδικά.
 
Έχει κάνει αλλαγή συμβάσεων με μειωμένες ώρες στους εργαζόμενους και φυσικά κατ επέκταση έχει εντατικοποιήσει κατά πολύ την εργασία.
 
Καθημερινά δίνονται επιπλήξεις σε όλα τα καταστήματα σε παρά πολλούς συναδέλφους για ανύπαρκτους λόγους προσπαθώντας να σπείρουνε τον φόβο και την τρομοκρατία στο να έχουν εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι ως πολυεργαλεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας.
 
Επιδιώκουν στις πλάτες των εργαζομένων να αποκομίσουν τεράστια κέρδη εφαρμόζοντας όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν κατά καιρούς οι κυβερνήσεις τους.
 
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το κλαδικό σωματείο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προσπαθεί να ενημερώσει και να δραστηριοποιήσει τους εργαζόμενους στο να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, να σηκώσουν το κεφάλι τους μέσα στο χώρο εργασίας.
 
Τους καλεί να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο και συλλογικά να αντιπαλέψουν την κατάσταση που διαμορφώνουν οι πολυεθνικές σε συνεργασία με το πολιτικό τους προσωπικό. 
  
Αυτή η δράση του κλαδικού σωματείου με εκλεγμένα μέλη του και συναδέλφων μέσα στο χώρο ενοχλεί την εργοδοσία, το τελευταίο διάστημα επιτίθεται με επιπλήξεις, απειλές και εκφοβισμούς στα άτομα αυτά προκειμένου να επικρατήσει σιγή ιχθύος μέσα στα καταστήματα της πολυεθνικής.
 
Σε καμμία περίπτωση το κλαδικό σωματείο και οι συνάδελφοι συνδικαλιστές μέσα στο χώρο δεν θα φοβηθούν την εργοδοσία και θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους συναδέλφους, να τους καλούν να εγγραφούν στο σωματείο τους, να παλεύουν για τα δικαιώματα τους γιατί νόμος για εμάς τους εργαζόμενους είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών. 
 
Πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας μέσα στους χώρους δουλειάς, για τις μάχες που έρχονται το επόμενο διάστημα και θα είναι σκληρές ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών.
 
Ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις μειώσεις των μισθών μας, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις.
 
 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
 
ΤΟ Δ.Σ.
 
 
Δείτε επίσης:
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ PRAKTIKER ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΡΤΗ 12-16μμ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: