Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΑΜεΑ Χίου: Η δήλωση Κουρουπλή "Θα δούμε πώς θα βρούμε τα "λεγόμενα ισοδύναμα" δεν υπάρχει !!!

Πες μου το συνδικαλιστή σου... να σου πω τι σόι αριστερή κυβέρνηση είσαι... (Του Νέστορα Ξυλά *)

Σε ερώτηση προς το νέο Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή για το αν η κυβέρνηση θα καταργήσει το πεντάευρω στα Νοσοκομεία η απάντηση ήταν: «Είναι ένα θέμα. Θα δούμε πώς θα βρούμε τα "λεγόμενα ισοδύναμα"» (συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο - 31/1/2015).
 
Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ (6/2/2015), ως μέλος του ΠΑΜΕ - εκλεγμένος στο ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ – επικαλέστηκα τη συγκεκριμένη δήλωση λέγοντας «Ούτε αυτά τα ψίχουλα δεν εξασφαλίζονται», και πως με τη νέα κυβέρνηση τα προβλήματα θα είναι παρόντα γιατί δεν αμφισβητείται ο πραγματικός μας αντίπαλος. Η ΕΕ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία, που μας αντιμετωπίζουν ως πελάτες, το κράτος, που μας θεωρεί «κόστος». Είπα επί λέξει: «Καταλαβαίνετε τις μας περιμένει ειδικά στα μεγάλα προβλήματα της αναπηρίας που είναι παρόντα: στα πετσοκομμένα ποσοστά αναπηρίας μέσω των ΚΕΠΑ, στα πετσοκομμένα ή ήδη κομμένα επιδόματα, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ανεργία, τη σύνταξη, τη φοροεπιδρομή, σε μισθούς και συντάξεις στις οικογένειές μας» καλώντας σε αγώνα χωρίς αναμονή και ανοχή στη νέα κυβέρνηση για την ανάκτηση όλων των απωλειών στη διάρκεια της κρίσης και όχι για τα ψίχουλα που τάζουν. 


Αμέσως  μετά, άστραψε και βρόντηξε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών με αναπηρία, Σ. Παλτσανιτίδης, όπου εμφανίστηκε μαινόμενος υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η δήλωση Κουρουμπλή δεν υπάρχει (!), με προσωπική επίθεση στον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ, με χαρακτηρισμούς ενάντια στο ΚΚΕ. «Καθησύχασε» λέγοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει για τη διαπραγμάτευση (αλήθεια γιατί δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους;;;) και υπεραμύνθηκε του Υπουργού ανακηρύσσοντάς τον «άξιο εκπρόσωπο του αναπηρικού κινήματος» (σσ. ο κ. Κουρουμπλής ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), αναμασώντας ότι η κυβέρνηση υπάρχει μόνο δέκα ημέρες και ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει να υπάρξει «σιγή ασυρμάτου» στο κίνημα. Τι σόι αριστερή κυβέρνηση όμως είναι αυτή που φοβάται το αναπηρικό ή ευρύτερα το λαϊκό κίνημα, που δεν δέχεται ούτε κριτική; Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που μέσα σε 10 ημέρες οι συνδικαλιστές της καλούν σε όλους τους τόνους σε «αναμονή», αναμασώντας από μια άλλη σκοπιά τα χιλιοειπωμένα «παραλάβαμε χάος»; Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που μόλις στις προηγούμενες εκλογές έταζε σκίσιμο μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων με ένα νόμο(!) και σήμερα ψάχνει «ισοδύναμα μέτρα», χρόνο και ανοχή από το λαό;
Είναι μια κυβέρνηση που έχει λερωμένη τη φωλιά της. Που δεν ντρέπεται προεκλογικά να τάζει και μετεκλογικά να καλεί με το καλημέρα τα ΑμεΑ και τις οικογένειές μας, που συνθλίβονται από τη φτώχια, να ζήσουμε «λιτό βίο». Το ΠΑΣΟΚ έλεγε κάποτε να περιμένουμε τις 100 πρώτες μέρες της «νέας» κυβέρνησής του Γ. Παπανδρέου, ενώ το ΠΑΜΕ έλεγε «καμία μέρα χαμένη – έρχεται θύελλα». Ας βγάλουν από νωρίς λοιπόν και γρήγορα οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους συμπεράσματα για το νέο συνδικαλισμό που καλεί μέσα στα Σωματεία σε στήριξη της κυβέρνησης, γιατί έχουμε ήδη πληρώσει πολύ ακριβά αυτό το δρόμο... Σήμερα δεν υπάρχει χρόνος ούτε για αναμονή, ούτε και για ανοχή. Δεν θα καταφέρουν στρίψουν το τιμόνι προς τον αφοπλισμό μας για τη στήριξη της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που βαστά αριστερή ταμπέλα για να κοροϊδεύει το λαό. Θα παλέψουμε με βάση τις ανάγκες μας για τον κόσμο που μας αξίζει.
Νέστορας Ξυλάς
Μέλος του ΠΑΜΕ
Μέλος ΔΣ Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: