Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΛΕΣΒΟΣ: «Λύνουν και δένουν» οι ΜΚΟ σε βάρος των προσφύγων

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στο νησί και τους καταυλισμούς των προσφύγων
Από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού στη Λέσβο
Από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού στη Λέσβο
Την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λέσβο από τη δράση διαφόρων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» που αξιοποιούν το πρόβλημα των προσφύγων για μια σειρά άλλου είδους σκοπιμότητες, κατάγγειλε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ που περιοδεύει αυτές τις μέρες στο νησί.
 Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, πρέπει «να ξεκουμπιστούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» από τη Λέσβο και τη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος.

Κατήγγειλε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ με τη στάση τους και τις αποφάσεις που έχουν υπογράψει, έχουν νομιμοποιήσει τις ΜΚΟ και το δουλεμπόριο. Οι ΜΚΟ στη Λέσβο "λύνουν και δένουν", μοιράζοντας το νησί σε κομμάτια για τα οποία διαγκωνίζονται ξεπλένοντας χρήμα ενώ μεταξύ τους βρίσκονται και πράκτορες».
Σημείωσε ότι το ΚΚΕ ζητά να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα μέσα από κρατικές δομές με προσλήψεις προσωπικού στην Τοπική Διοίκηση και επανέλαβε την πρόταση του Κόμματος για απευθείας μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία προς τις χώρες προορισμού τους χωρίς τη μεσολάβηση δουλεμπόρων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.



Με αφορμή τα ζητήματα περίθαλψης των μεταναστών και προσφύγων, ο Νίκος Σοφιανός έκανε λόγο για υποκρισία της κυβέρνησης, όταν μιλάει για «αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων με ανθρωπισμό και βλέπουμε την εγκατάλειψη και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν αυτοί οι άνθρωποι».

Ανέφερε πως «πρόκειται για πολιτικό θράσος όταν ο κ. Τσίπρας ο οποίος δέχεται τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία με αφορμή το Μεταναστευτικό, να μιλά για μετατροπή της Ελλάδας σε "αποθήκη ψυχών" όταν ο ίδιος έχει υπογράψει τις αποφάσεις στην άτυπη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης προ διμήνου, οι οποίες προβλέπουν τη λειτουργία των κέντρων καταγραφής στα νησιά και την παραμονή 50.000 μεταναστών στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε ότι «ο αριθμός αυτός θα διογκωθεί πολύ σύντομα, καθώς τους τελευταίους δύο μήνες έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα μόλις 30 πρόσφυγες με προορισμό το Λουξεμβούργο, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται 20.000 διαμερίσματα, ώστε να κρατούν εγκλωβισμένους στη χώρα μας όσους δεν θα κάνουν δεκτούς τα άλλα κράτη».

Κατά την περιοδεία του στο νησί, ο Νίκος Σοφιανός το πρωί της Πέμπτης συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Λέσβου και τον διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και συζήτησε μαζί τους για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας μίλησε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρας «Στέλιος Παυλής».

Το πρωί της Παρασκευής, ο Νίκος Σοφιανός είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λέσβου και τον αντιπεριφερειάρχη Λέσβου, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε τους καταυλισμούς των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια και τον Καρά Τεπέ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: