Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε επιστολή διαμαρτυρίας στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φ. Μογκερίνι, καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Εφετείο της Ουκρανίας επικύρωσε οριστικά χτες, 17-12-2015, την απόφαση της αντιδραστικής ουκρανικής κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Η αστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, που αναρριχήθηκε στη θέση αυτή πραξικοπηματικά, είχε καταθέσει μήνυση τον Ιούλιο του 2014, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Στη ''δικαστική'' διαδικασία που ακολούθησε κατέρρευσαν οι ''κατηγορίες'' που στόχευσαν στην ενοχοποίηση του ΚΚ Ουκρανίας. Οι κατηγορίες ήταν τόσο απροκάλυπτα κατασκευασμένες που ο ίδιος ο δικαστής της υπόθεσης αναγκάστηκε να κάνει λόγο για ''πολιτικά υποκινούμενη'' υπόθεση και να παραιτηθεί. Την παραίτηση του ακολούθησαν οι παραιτήσεις όλων των δικαστών του δικαστηρίου, ενώ η κυβέρνηση προέβη μάλιστα σε ποινικές διώξεις εναντίον τους.


Τώρα η ουκρανική κυβέρνηση επικαλούμενη τους απαράδεκτους νόμους της λεγόμενης ''αποκομμουνιστικοποίησης'', με τους οποίους ποινικοποιεί τη δράση των κομμουνιστών και τη χρήση συμβόλων του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, όπως το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι, μεθόδευσε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας. Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να ντύσει με ''δικαστικό'' μανδύα την αντικομμουνιστική επίθεσή της, μετατρέποντας την ίδια στιγμή προκλητικά τους εγκληματίες συνεργάτες των χιτλερικών ορδών σε ''ήρωες'', προσβάλλοντας τη μνήμη των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού που νικήσαν το φασισμό.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Ουκρανικής κυβέρνησης να θέσει εκτός νόμου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας. Το ΚΚΕ απαιτεί να αρθεί άμεσα η απόφαση αυτή. Να σταματήσουν η ποινικοποίηση και οι διώξεις ενάντια στην δράση των κομμουνιστών και την κομμουνιστική ιδεολογία και σύμβολα. Να κατοχυρωθεί η ελεύθερη λειτουργία και δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Χρειάζεται να υπογραμμιστεί ότι η ΕΕ και οι σύμμαχοί της ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στηρίζουν την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και τις εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις κι η αντικομμουνιστική υστερία της κυβέρνησης συνάντησε την επιδοκιμασία των οργάνων της ΕΕ, τα οποία επαινούν την ''πρόοδό'' της στον ''εκδημοκρατισμό'' της χώρας.

Με βάση τα παραπάνω πώς τοποθετείται η Υπάτη Εκπρόσωπος απέναντι στην απαράδεκτη απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, καθώς και της δράσης των κομμουνιστών από την κυβέρνηση της Ουκρανίας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: