Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

EΡΧΟΝΤΑΙ ! Ξεκίνησαν την ΚΥΡΙΑΚΗ 3/4 ΠΟΡΕΙΑ απο την ΠΑΤΡΑ και την ΚΥΡΙΑΚΗ 10/04 θα είμαστε όλοι μαζί στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ !

ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάτρας ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ
 
Με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα» ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απρίλη στις 9 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου η πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα στην Αθήνα, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας. Η πορεία θα διασχίσει 220 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα στις 10 Απρίλη όπου στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα και θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος από την Αττική.

Ορισμένα links με Βίντεο & Φώτο:

5η ημέρα, ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ:

MOTOR OIL:


ΙΣΘΜΟΣ:
4η ημέρα, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ

ΚΙΑΤΟ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:


3η  ημέρα, ΑΚΡΑΤΑ - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ


2η ημέρα, ΑΙΓΙΟ - ΑΚΡΑΤΑ:


1η ημέρα, ΠΑΤΡΑ - ΑΙΓΙΟ:

Έναρξη Πορείας - Πάτρα

 Συνεχίζεται ................

και την Κυριακή 10/4/2016:

Με μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 10 Απρίλη στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. θα υποδεχτούν Ομοσπονδίες, Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων και άλλοι φορείς την πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, για μέτρα προστασίας των ανέργων και δουλειά με δικαιώματα.  (Δείτε εδώ το spot για τη συγκέντρωση).

Στόχος είναι να αναδειχτεί το ζήτημα της ανεργίας και οι διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος για την προστασία των ανέργων, αλλά και να αποτελέσει το συλλαλητήριο ένα αποφασιστικό βήμα οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που συζητάνε και αποφασίζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο.

Ήδη τη συμμετοχή τους έχουν εκφράσει δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες, σύλλογοι και φορείς, απαιτώντας μέτρα καθώς το πρόβλημα της ανεργίας αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη και τσακίζει τη ζωή όλου του λαού. (Αναλυτικά για τη συμμετοχή εργαζομένων από την Αττική στην πορεία για την ανεργία διαβάστε ΕΔΩ)

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πορεία από την Πάτρα έως την Αθήνα, γίνεται δεκτή με ένθερμες και ενθουσιώδεις εκδηλώσεις στήριξης και αλληλεγγύης σε κάθε πόλη, χωριό ή κωμόπολη που σταθμεύει, από εργαζόμενους, ανέργους και λαϊκά στρώματα που βιώνουν τις συνέπειες της ανεργίας και της κρίσης και ενώνουν τη φωνή τους με αυτή των διαδηλωτών απαιτώντας «δουλειά για όλους - δουλειά με δικαιώματα».

Η πρωτοβουλία έχει και διεθνή απήχηση και στήριξη από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, συνδικάτα και ομοσπονδίες του εξωτερικού.

Το συλλαλητήριο θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, αλλά και συναυλία από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και γνωστούς καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα του Δήμου Πατρέων να σταλεί ηχηρό μήνυμα διεκδίκησης από την πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Κυριακής. Στη συναυλία, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες: Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράτζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, «KollektivΑ», «Υπεραστικών».

περισσότερα εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: